View Single Post
Vechi 15.12.2010, 00:16:22
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

A fost pe la începutul postului o mare acțiune publică la București, între Palatul Regal și Ateneu. Ceva legat de meșteșuguri la români, parcă. În orice caz mulți oameni în piață, în jurul unor grătare sfârâind a pastramă și a oalelor cu fasole cu costiță aduse de Primărie. Singurele chestii fără carne la acest iarmaroc românesc era...Kurdocs Kolacs ori cum s-o fi scriind bunătățile acelea constând din aluat copt pe cilindri rotitori, pe care se presară miere și nucă.

La fel, de 1 Decembrie, oficialităție se întrec în a delecta plebea cu fasole cu cârnați, ciolane și sarmale. Eu asta nu pricep: ce fel de țară creștină suntem ? Păi dacă în oricare țară musulmană primăria ar da porc pe străzi în Ramadan, ăla nu ar mai fi primar a doua zi. Nouă ni se pare că ei sunt fanatici, dar ei nu sunt fanatici (făcând aceasta), ci își respectă legea lor, postul lor.

Și la restaurant, pentru ce să trebuiască să conving chelnerii să servească numai garnitură ? Adică de ce să fie, în post, opțiunea "cu porc" by default și nu ar fi opțiunea "pork-free" by default ? Să aibă meniu de post by default și să facă porc prăjit cel mult la cerere, eu așa cred că ar trebui să facă un patron de restaurant care e creștin. Am fost în Turcia și nu o dată. Nu găsești nici porc, nici băuturi alcoolice cu una cu două. De găsit, găsești până la urmă (la preț usturător), dar NICIODATĂ la vedere. Și Turcia e stat laic, nu e califat musulman. Dar fiecare turc, fie și ateu (or fi și la ei) consideră normal să respecte tradiția și ar fi foarte rău privit să o încalce.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote