View Single Post
Vechi 15.12.2010, 00:24:04
Adriana-Simona's Avatar
Adriana-Simona Adriana-Simona is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.01.2010
Smile Concluzii

Pe mine ortodoxia nu m-a convins de loc prin teorie, ci numai prin experienta si prin fapte.
Iar dintre fapte cea mai mare a fost iubirea.
Nu sunt un exemplar care sa se considere vredinc de a sfatui, dar uneori cand stiu un exemplu de traire ce l-am vazut candva aleg sa il impartasesc cu toata lumea.
Nu intotdeauna gasesc cuvintele potrivite, mai ales ca un forum este lipsit de viata.

Cat despre problema ridicata aici, tot din exemplul altora stiu ca solutia nu este nici sa le dam ban celor care nu raspund crestineste, dar nici sa ii "scarpinam intre coarne", ca sa le facem jocul.

Stiu ca unii vin cu intentie sincera, cauta raspunsuri, altii doar sa bage erezii, si sa faca lumea sa se certe pe forum.
Lumea e confuza in general, fie ea ortodoxa sau nu.

Eu cred ca cel mai bine e sa ne spunem parerea la un topic, sau sa citam din cazul cu care putem face analogie (un exemplu din vietile sfintilor, sau scrierile lor) si sa nu ne animam dupa in diverse controverse, ajungand chiar la cearta.

Un lucru am observat: ca un catolic, budist, protestant etc. daca cauta adevarul, adevarata dragoste si credinta pana la urma ajunge ortodox.

Dar ortodoxul care cauta sa se mareasca, sa se laude cu inteligenta, frumusetea, nepatimirea si dreptatea sa sau are interese materiale/economice/politice ajunge mai rau decat ereticii.

Asa ca purtarea noastra fata de ei ar trebui sa fie una cu dragoste. Si cand zic asta nu ma refer sa punem capul jos si sa nu mai zica nimeni nimic.
Ci sa spunem punctul nostru de vedere frumos, sa explicam unde e greseala, iar apoi sa ii lasam sa se certe cu peretii daca vor.

Oricum cine cauta cu adevarat raspunsul la intrebarea, sa zicem "Trebuie sa tinem post?" si va citi raspunsul ortodoxului( care zice da, si da ca argument ajungerea la dragoste, la bunatate si la rabdare) si raspunsul altcuiva (care va zice ca nu ca te chinui, te imbolnavesti etc.) va asculta pe ortodox si va incerca pe pielea lui, si din experienta se va convinge.
Iar cel care cauta prin intrebare sa se justifice ca nu il tine(fie el si ortodox), va asculta argumentele celuilalt ca sa isi impace constiinta.

Asa ca noi sa spunem adevarul pe cat putem si stim, si sa lasam pe fiecare sa-si faca alegerile. Uneori o vorba buna poate topi gheata de pe inima omului, indiferent cine este el.