283. Comentariu la cuvântul pucios din 4-12-2010 (I)
283. Comentariu la cuvântul pucios din 4-12-2010 (I)
Liderii pucioși promovează în mod consecvent în mesajele lor un exclusivism plin de îngâmfare, dar găunos prin inconsecvențele sale. Lucrarea de înviere a morților este promovată ca “o taină a zilelor de pe urmă”, care se lucrează acum și se tâlcuiește astăzi (4 decembrie 2020) numai la Pucioasa, de către un duh locvace care se autointitulează “Iisus Hristos”:
“[…] Eu, Domnul Iisus Hristos, împlinesc acum glasul Meu peste pământ, glasul Fiului lui Dumnezeu, precum acum două mii de ani am spus prin Evanghelia Mea că va fi să împlinesc și să Mă audă cei din morminte, iar în ziua Mea de slavă să mărturisească ei această împlinire a Mea peste ei, căci cei ce sunt pe pământ nu vor să-L creadă pe Dumnezeu, n-au vreme de înviere, dar cei din morminte așteaptă această vreme, și apoi, după ea, viața veacului care va fi veșnic, veacul ce va să fie, și mare este lucrarea de înviere pe care Eu o lucrez azi cu mare putere și taină, iar cei înviați și în drum spre înviere se roagă Mie pentru poporul Meu de azi să-i dau Eu întărire mare pentru această taină a Mea din zilele acestea, și văzută de departe de cei care au plecat de pe pământ, văzută cu credința și nădăjduită apoi […]” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 4 decembrie 2010)
Dincolo de discursul pucios, care dovedește abilitate în a potrivi cuvinte frumoase și înălțătoare, apare ca legitimă următoarea întrebare: este oare consecvent “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa” cu el însuși? Se pare că nu: aceeași “lucrare a învierii morților” se “lucra” în aceeași “taină” obscură și la fel de ineficient (căci n-a înviat nimeni nici atunci, după cum n-a înviat nici acum!) în urmă cu mai bine de doi ani:
“O, poporul Meu, se lucrează pe pământ în mijlocul tău taina Scripturii învierii morților, tată. Eu pentru învierea morților te-am zidit, și am pus în mijlocul tău jertfa cea de fiecare zi, și nu în lumea aceasta și pentru fiii ei, tată. O, poporul Meu, taina ta cu Mine înfricoșează demonii, tată.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 10 octombrie 2008)
Inconsecvențele au însă rădăcini mult mai adânci în trecut. Încă din anul 1993 se spunea că “poporul” pucios, după aproape 40 de ani de “lucrare proorocească” și “propovăduire” sterilă la Pucioasa, tot nu este în stare să priceapă și să poarte această “taină a învierii morților”, și că numai cei înțelepți (liderii pucioși, autorii frauduloși ai “Cuvântului”) sunt capabili să o priceapă:
“O, poporul Meu, nici acum nu poți purta această taină a învierii morților, nici acum, și ar fi trebuit să o pricepi până acum. Dar Eu am pus capac bine așezat peste taina aceasta, și iată, cei înțelepți pricep această taină care este rostită atunci când tu spui așa: "Aștept învierea morților și viața veacului ce va să fie". […] Eu am venit cu cerul spre tine, poporul Meu, dar tu nu vezi, căci ochii tăi sunt ținuți să vadă, sunt ținuți de necredință și nu Mă cunoști în frângerea pâinii așa cum M-au cunoscut după înviere cei din Emaus.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 21-11-93)
Un an mai târziu se admitea că va fi o singură tâlcuire a tuturor “tainelor”, atunci când va trâmbița al șaptelea înger proorocit de Apocalipsă. Tâlcuirea aceasta era așadar proiectată într-un viitor neprecizat, atunci când va începe îngerul trâmbițarea sa:
“Dar Scriptura nu este înțeleasă de om, și omul de aceea s-a împărțit în multe tâlcuiri. Și, de unde? că e numai o singură tâlcuire, căci când va trâmbița al șaptelea înger, sfârși-se-va orice tâlcuire și vom intra iar în odihnă.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 4-12-1994)
În anul 1996, trâmbițarea celui de-al șaptelea înger menit să desăvârșească tainele lui Dumnezeu tot nu începuse încă, deoarece era proiectată la fel, pentru un viitor neprecizat:
“Intrăm, Verginico, cu sobor de sfinți, iar tu ești trâmbița Mea, trâmbița cea dinaintea arătării slavei Mele, căci când va trâmbița al șaptelea înger, se va vedea săvârșită taina lui Dumnezeu, și la această arătare lucrăm Noi, Verginico, dar omul veacului acesta, înțeleptul veacului acesta nu știe, tată, nu știe tainele lui Dumnezeu.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 14-10-1996)
Peste încă un an este “dezvăluită” în sfârșit și așa-zisa identitate a “celui de-al șaptelea înger”, iar lucrarea lui nu mai este proiectată spre viitor, ci îi este atribuită pentru prima dată la timpul prezent: “Eu sunt…”. Totodată, nici o taină nu mai este de lucrat (deci, deducem că este inclusă aici și “taina învierii morților”). Pucioșii pretind că acest înger este “Însuși Domnul”, Cel care vorbește acum la “Noul Ierusalim”. Ca argument se aduce o pretinsă trimitere la Scripturi, trimitere care însă este intenționat vagă și nu își găsește nicăieri în realitatea scripturistică un corespondent concret. Scripturile spun doar atît: că îngerii sunt îngeri și nu-l identifică în nici un fel pe cel de-al șaptelea înger cu Domnul Iisus Hristos. Această manevră meșteșugită este o pură invenție a pucioșilor, care vor ca prin ea să-și susțină pretenția că “Însuși Domnul Iisus” este duhul cel care le vorbește lor preferențial, la Pucioasa, începând cu anul 1955:
“Eu sunt glasul trâmbițării celui de al șaptelea înger, după cum este scris despre Mine în Scripturi. Nici o taină nu mai este de lucrat. Eu sunt Cel ce săvârșesc taina pentru care M-am născut din Tatăl și din Fecioară, Om, ca să fie Dumnezeu văzut de oameni, și să creadă oamenii în Mine și să prindă viață și credință și adevăr.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 4-12-1997)
După câteva zile, timpul prezent al “lucrării îngerului al șaptelea” este reconfirmat prin verbul “Sună…(acum)” și stabilit cu precizie pentru ziua a duăsprezecea, luna a douăsprezecea, anul 1997:
“Sună glasul celui de al șaptelea înger ca să adune sub slava Mea pe cei aleși prin credință și prin sfințenie și prin hrană aleasă, hrană din cer pentru cer nou și pământ nou peste pământ.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 12-12-1997)
Peste un an apare o ușoară modificare de sensuri: “cel de-al șaptelea înger nu mai este Domnul în Persoană, ci “Cuvântul” Mirelui, personalizat și trimis de Domnul și rostit de glasul care strigă în pustie, la Pucioasa. Cu acest prilej se anunță că “taina lui Dumnezeu este săvârșită” (exprimare globală, din care deducem că este vorba de toate tainele Lui, deci inclusiv “taina învierii morților”):
“Iată, Mirele vine! Cuvântul Meu este înger trimis de Mine, după cum este scris:"În zilele când va grăi al șaptelea înger, atunci săvârșită este taina lui Dumnezeu, precum Domnul bine a vestit robilor Săi, proorocilor".”(citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 11-09-1998)
Last edited by mariamargareta; 15.12.2010 at 00:45:19.
|