Citat:
În prealabil postat de colaps
Și la ce îți trebuie ură pentru a îndeplini asta? E un fel de răzvrătire? Vrei să învingi lumea? Despre asta zicea un cuvânt înțelept Dostoievski: �Dacă vrei să învingi lumea toată, învinge-te pe tine însuți�.
|
Hai sa nu-l bagam pe Dostoievski aici. I-am citit toate operele si e unul dintre scriitorii mei preferati. Eu incercam sa spun mai pe ocolite ceea ce Belphegor a spus-o pe de-a dreptul. Albumul Kill'em all a fost primul, baietii aveau 20 de ani atunci. Nu cred eu ca vorbele unor pustani au puterea de a te impinge sa omori pe cineva, indiferent de religia de care apartii. De la a spune pana la a face e cale lunga. Asa cum e si cu faptele bune, nu?
Si inca ceva: atunci cand urasti lumea, inseamna ca inca iti mai pasa de ea, insa atunci cand devii indiferent fatza de ea, e mult mai grav. Un citat spune ca opusul iubirii nu este ura, ci indiferenta. Iar majoritatea dintre noi am ajuns indiferenti. Nu am spus ca urasc lumea, oamenii in general, ci vorbeam despre cei care invart lucrurile asa cum vor ei, furand din drepturile noastre.