nimic nu e intamplator...
Dragii mei,L-am cunoscut pe Sfantul Nectarie intr-un moment destul de dificil din viata mea.Mama mea se simtea cam rau,avea dureri in zona pelviana- de cateva luni(din cate am aflat ulterior)si amanase controlul la doctor,de teama si din inconstienta probabil.Cand am aflat, am dus-o imediat la un control,iar doctorii i-au zis sa se interneze pentru investigatii intrucat problema pare destul de serioasa,era suspecta de cancer de col.La aflarea vestii,am fost ingrozita,plangeam in continuu si facusem o mica depresie.I-au luat probe pentru o biopsie si ne-au zis sa revenim peste 3 saptamani pentru rezultat.In tot acest timp am fost nelinistita,imi veneau tot felul de ganduri negre prin cap..Mama este o femeie credincioasa,merge la biserica de cate ori are ocazia.Ducandu-se intr-o duminica,i-a povestit si duhovnicului ei cele intamplate,si acesta a sfatuit-o sa citeasca Acatistul Sfantului Nectarie-vindecator de cancer(atunci aflase si mama de acest Sfant.Eu nu-L cunosteam,insa auzisem intamplator,cu ceva timp inainte, de la o colega, ca Moastele Sfantului s-ar afla in Bucuresti).In toata aceasta perioada,de asteptare m-am rugat la Dumnezeu,Maica Domnului,si Sfintii Mihai&Gavril sa fie totul bine,si sa primim o veste buna de la medici pe 8 noiembrie(data la care trebuia sa soseasca biopsia).Pe 8 noiembrie am sunat la spital sa vedem daca a ajuns biopsia ,dar nu era gata,ne-au zis sa revenim pe data de 10,direct la spital.Eram un pic dezamagita ca ma gandeam ca mai sunt inca 2 zile de asteptari si de stres..In acel moment,mi-am adus aminte de ceea ce-mi zisese colega mea,cum ca moastele Sfantului se afla la Bucuresti,si mi-a venit ideea sa caut pe net biserica,pentru a ne duce pana acolo,sa ne rugam.Mare mi-a fost mirarea,cand am vazut ca pe 9 noiembrie se praznuieste Sfantul Nectarie.Convinsa fiind ca vestea buna pe care o asteptam pe data de 8 noiembrie,venise,am luat-o pe mama si am mers intr-acolo.Dumnezeu ne intinsese o mana,ni-L trimisese pe Sfantul Nectarie in ajutor.Desi era o coada interminabila,am reusit sa ajungem la Moastele Sfantului,iar de la magazinasul de afara ne-am cumparat Acatistul Sfantului Nectarie,pe care de atunci il citim in fiecare seara.Pe data de 10 noiembrie a venit rezultatul biopsiei,din care a reiesit ca nu avea cancer,insa directorul spitalului( care impreuna cu alt doctor o consultase pe mama) a hotarat sa refaca biopsia,de data aceasta cerand sa fie extirpata o bucata mai mare de col,deoarece in continuare sustinea ca ar fi un cancer.Bucuria noastra a tinut doar cateva ore,aveau sa urmeze alte 3 saptamani de asteptari,si de stres.Am observat insa ca am fost mult mai linistita,mai impacata,problema,parca cineva acolo sus nu ma lasa sa imi fac ganduri negre.Stiam ca Sfantul Nectarie ne va ajuta si pe noi.M-am rugat Sfantului ,am citit Acatistul si am mers destul de des la manastirea Radu Voda.Duhovnicul mamei ne-a anuntat, intr-o zi, ca merge in Grecia la Moastele Sfantului Nectarie,si ne-a zis sa-i dam o esarfa de-a mamei s-o atinga de Moaste.Am considerat ca acesta este alt semn de la Dumnezeu.
Dupa acele saptamani de asteptari am primit o veste trista,diagnosticul de cancer de col ii fusese confirmat la a doua biopsie..Nu am incetat sa ne rugam nicio clipa,si am sperat in continuare ca totul va fi bine,si am multumit Domnului ca ne-a scos in cale profesionisti adevarati,care au luat aceasta decizie buna de a reface biopsia,si am aflat de diagnosticul ei,care se pare ca e vindecabil.Tot raul a fost spre bine,se pare...Durerile nu au lasat-o in tot acest timp,ba din contra ,se accentuau,iar noi ne gandeam ingroziti ca s-ar putea sa fie un stadiu avansat,intrucat,dupa cum stie toata lumea,cancerul nu doare decat in faze foarte avansate !! Ne cuprinsese panica iar,dar dupa ce a facut un computer tomograf am aflat ca este doar colul afectat,si niste ganglioni,iar durerile sunt de la inflamarea gangionilor cel mai probabil...Am multumit bunului Dumnezeu,Maicii Domnului,Sfantului Nectarie si tuturor sfintilor care au mijlocit la Domnul pt noi,ca am aflat din timp de boala,si suntem pe drumul cel bun,catre vindecare.Ne rugam in continuare pentru sanatatea mamei,si a noastra,a tuturor ! Dumnezeu nu doreste moartea pacatosului,ci intoarcerea lui catre credinta,iar prin aceasta incercare dificila,la care suntem supusi,ne-am apropiat mai mult de Dumnezeu,am primit in dar un Sfant ocrotitor si am invatat ca trebuie sa ne bucuram de fiecare moment al vietii.Doamne ajuta ! :-)
|