View Single Post
Vechi 15.12.2010, 17:43:47
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit 283. Comentariu la cuvântul pucios din 4-12-2010 (II)

283. Comentariu la cuvântul pucios din 4-12-2010 (II)

Două luni mai târziu se lansează o nouă modificare de sensuri: trâmbițarea “celui de-al șaptelea înger” este expresia auzită a lucrării a două entități sfinte (o Persoană divină și o Lucrare a Sa, personalizată), care “lucrează” la Pucioasa într-o perfectă armonie sinergică: Domnul și “Cuvântul” Său care este glasul auzit la Pucioasa. Din nou se proclamă sfârșitul tuturor lucrărilor omenești și a tainelor dumnezeiești:

“O, fii ai oamenilor, auziți! Cuvântul Meu de azi este numit în Scripturi al șaptelea înger, Eu și cuvântul Meu. […] Am trimis peste voi și ultima strigare, glasul celui de al șaptelea înger, cuvântul Meu cel de azi, slujit de îngeri. Auziți ce a spus Cuvântul: toate sfârșitu-s-au!” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 21-11-1998)

Peste încă trei luni paradigma trâmbițării “celui de-al șaptelea înger” se modifică radical: doar “Domnul” trâmbițează la Pucioasa în mare taină, acoperit fiind de ființa cea transparentă a îngerului, iar îngerul este trâmbița Lui, adică instrumentul pasiv prin care are loc lucrarea de trâmbițare a Domnului. Odată cu trâmbițarea se declanșează Judecata cea Mare, prin deschiderea cărții judecății făpturii:

“Îngerul Meu cel fără de trup M-a acoperit mereu când lucram lucrarea Tatălui înaintea omului, înaintea lui Israel, așa cum astăzi stă iar între Mine și cei ce primesc cuvântul Meu, că este îngerul Meu din care Eu, Domnul, sun peste pământ trâmbița a șaptea, după cum este scris în Scripturi de trâmbițarea celui de al șaptelea înger pentru deschiderea cărții judecății.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 14-2-1999)

Doar o zi mai târziu, și subiectul trâmbițării se schimbă din nou: nu Domnul trâmbițează, ci însuși îngerul Domnului cel fără de trup este cel care va suna. În unul și același text se operează cu o manevră gramaticală subtilă de trecere de la timpul prezent (îngerul sună…) la timpul viitor (îngerul va suna…). Ca și când ceva nu este gata sau nu a fost suficient de bine pregătit, atât “trâmbițarea”, cât și “oprirea cursului lucrărilor și a tainelor” este comutată așadar din nou, fără nici o explicație, de la timpul prezent, la o dată incertă aparținând de timpul viitor (“toate se vor opri…” atunci când “…îngerul…va suna”):

“Iată, toate se vor opri la trâmbița Mea cea de apoi, care este îngerul Meu, cel de al șaptelea înger care sună. […] Toate se vor opri la trâmbița cea de apoi, care este îngerul Meu, cel de al șaptelea înger care va suna.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 15-2-1999)

Anul 2000 vine cu o nouă inconsecvență majoră. Dacă în anul 1999 se făcea o proiecție referitoare la o lucrare viitoare de trâmbițare a îngerului, iată că acum se vorbește despre lucrarea de trâmbițare a îngerului la timpul trecut! Mai precis, se pretinde că anul 1995 (an în care a fost tipărită prima ediție a Evangheliei Pucioșești intitulată pompos “Cuvântul lui Dumnezeu” este un an de biruință, asociat cu trâmbițarea peste tot pământul a celui de-al șaptelea înger. Acesta anunță solemn că, după ce a rătăcit 40 de ani prin pustiurile dâmbovițene (între anii 1955 și 1995), în sfârșit a venit și este cel de al șaptelea înger și este Însuși Domnul, că este Judecător și că a adus cu El inclusiv promisa biruință a cuvântului de înviere a morților:

“Eu sunt Cel ce rătăcesc prin pustiul neamului omenesc de mai bine de patruzeci de ani. Timp de patruzeci de ani am lucrat tainic lucrarea învierii făpturii (1955-1995, n.r.) și am pus mereu la lucru slugi pentru planul venirii Mele cu sfinții. După patruzeci de ani am ieșit biruind încuietorile în care omul cel mincinos Mă ține sub tăcere, Mă ține nevăzut de oameni. Dar am ieșit cu poporul Meu din zilele acestea și l-am pus să cânte peste pământ cântarea celor răscumpărați, cântarea Mea, cuvântul Meu, care cheamă la viață pe tot omul, trâmbița de înviere, cel de al șaptelea înger, Domnul, Eu și cartea judecății făpturii. Patruzeci de ani am strigat cu cuvântul să iasă omul de sub judecată, să iasă singur, că Eu îi stau în ajutor cu îndemn ceresc. Să iasă i-am spus, că vin Judecător curând, curând. I-am spus, și apoi am venit ieșind biruitor deasupra cu cuvântul de înviere, căci cuvântul nu se poate lega, și el umblă adunând sub vița sa pe cei ce se aleg de partea Mea.
Iată-Mă, am venit!” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 1-5-2000)

Dacă până acum prima consemnare concretă privind lucrarea prezentă a trâmbițării celui de-al șaptelea înger făcea referire la anul 1997, iată că acum data începerii trâmbițării lui este stabilită foarte precis și totodată este împinsă ușor înapoi, până la data tipăririi cărții “Cuvântul lui Dumnezeu” din anul 1995, an pentru care se anunță o ieșire biruitoare a “trâmbiței a șaptea” (care este Însuși “Domnul”, după cum precizează pucioșii). Odată cu această precizare se creează așadar o ambiguitate severă pentru o perioadă de 15 ani, mai precis între anul 1980 (când ia sfârșit lucrarea de “trâmbițare” a celei de-a șasea trâmbițe, despre care pucioșii pretind că a fost Verginica) și anul 1995, an în care “Domnul a ieșit să trâmbițeze El Însuși, biruind încuietorile în care omul cel mincinos Îl ținea sub tăcere”. Or, în această perioadă de 15 ani pucioșii au îndosariat zeci de “cuvinte” trâmbițate atât de Maria, (succesoarea de facto a Verginicăi), cât și de Mihaela, care venise puternic din urmă cu “proorocia” ei, la mare concurență cu Maria, începând cu anul 1990. Din acest motiv, numerotarea corectă a “trâmbițelor apocaliptice de la Pucioasa” ar trebui să fie următoarea:

- a șasea trâmbiță, Virginia Tudorache, care a “trâmbițat” între anii 1955 și 1980;
- între 1980 și 1982 a fost o scurtă pauză;
- a șaptea trâmbiță, Maria Tudorache, care a “trâmbițat” între anii 1982 și 1994;
- a opta trâmbiță, Mihaela Tărcuță, care a “trâmbițat” între anii 1990 și 1995, la mare concurență cu Maria, cu care a “trâmbițat” simultan timp de patru ani;
- a noua trâmbiță, (Însuși Domnul – sau Cuvântul Lui, sau îngerul Lui – căci pucioșii propun pe rând toate aceste variante), care “trâmbițează” singură din anul 1995 încoace.