283. Comentariu la cuvântul pucios din 4-12-2010 (III)
283. Comentariu la cuvântul pucios din 4-12-2010 (III)
Ghinionul dracului este că inflația de “proorocițe” de la Noul Ierusalim a dus la situația comică în care pucioșii deja ajunseseră la cifra de nouă trâmbițe, în timp ce Scriptura nu vorbește decât despre șapte îngeri cu șapte trâmbițe, așa că liderii pucioși au fost nevoiți să ia măsuri procustiene și să se adapteze din mers la situație, ca să dea impresia de concordanță deplină cu mesajul biblic. De aceea, în pofida realității istorice, ei au simplificat (și totodată, au falsificat) radical lucrurile, declarând fără nici o justificare logică faptul că Maria nu a fost “trâmbiță”, ci doar “o punte de trecere” între trecut și viitor, și ignorând pur și simplu prestația individuală a Mihaelei dintre anii 1990 și 1995, pentru a putea rămâne la cifra cunoscută de șapte trâmbițe. Totodată, ei au mutat din nou “Judecata Domnului” de la timpul prezent, la timpul viitor apropiat, declarând că “Domnul” Se anunță că va veni “…curând, curând” (pentru ca imediat să Se declare că este “deja venit”).
După acest carusel amețitor de “trâmbițe” și de “vremuri ale trâmbițării” care amestecă haotic trecutul, prezentul și viitorul într-un fel de “ghiveci al timpului”, liderii pucioși se hotărăsc în anul 2004 că trâmbițarea celui de-al șaptelea înger trebuie atribuită neapărat “Domnului” lor, dar începutul ei nu poate fi cantonat nici în trecut (adică nici în anul 1995, nici în 1997, cum spuseseră până acum), nici pentru prezent (anul 2004), ci doar într-un viitor neprecizat, atunci când Domnul va veni și va birui și ultimul vrăjmaș, moartea:
“ […] și uită bietul de el că la trâmbițarea celui de al șaptelea înger când Eu, Domnul, voi birui pe cel din urmă vrăjmaș care este moartea, omul va da seama de tot ce a făcut el în viața lui de pe pământ.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 12-4-2004)
“Venirea Domnului” a fost planificată de pucioși mereu la alte și la alte orizonturi de timp. Prin anul 1995 ea era considerată o faptă împlinită deja și o taină despecetluită, încă de pe vremea coborârii lui “Iisus” din ceruri, ca duh vorbitor care se încuibează în trupul firav al Verginicăi, ca să vorbească de pe limba ei ca dintr-o trâmbiță. Încă de atunci se pretindea că începuse deja “învierea morților”, pretenție nesusținută însă de fapte concrete, căci nimeni și nicând n-a fost văzut înviat la Pucioasa:
“Iată taină vă spun vouă, și o despecetluiesc între ai Mei; vă spun despre taina venirii Mele atunci și acum. […]
O, Ierusalime, copilul Meu de azi, pruncul Meu, poporul Meu de azi! Eu am pus nume lui Verginica. O numeam în mijlocul tău trâmbița lui Dumnezeu, Ierusalime de azi. Verginica s-a numit trâmbița lui Dumnezeu, și tu n-ai priceput venirea Mea prin cuvântul cel rostit al Scripturii. Când M-am coborât în trup prin Maica Mea Fecioara, am coborât la glasul arhanghelului și am venit spre arătare, iar acum am venit și M-am coborât întru trâmbița lui Dumnezeu, după cum este scris: "La glasul arhanghelului și întru trâmbița lui Dumnezeu". Mă coboram din cer în ea, măi poporul Meu, în trâmbița Mea Mă coboram din cer, și eram înaintea ta în ea, ca să te înviez pe tine și ca să înviez morții tăi, tată, că dacă tu auzeai glasul Meu, îl auzea tot trupul tău, tot poporul tău, tot neamul tău, până la Avraam, tată, până la al miilea neam al tău, până la Avraam, părintele celor credincioși, și morții tăi înviau la glasul trâmbiței lui Dumnezeu, iar pe tine, cel ce erai viu, te luam în lucrarea Mea ca să stai în ea, copilul Meu de azi.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 7-1-1995)
Din acest motiv, pe atunci taina învierii morților se considera a fi deja despecetluită:
“Lăsați morții cu morții lor, voi, cei ce înțelegeți taina învierii.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 13-12-1995)
Odată cu promovarea unui protocronism al rromânismului deșănțat, liderii pucioși se considerau aleși să conducă “poporul lui Dumnezeu” precum făcuse Moise în pustie, și pe deasupra îndreptățiți să-i învețe și pe alții taina învierii, căci ei înșiși se considerau “fii ai învierii”:
“Am spus ție, Ierusalime al venirii Mele, că voi veni la tine și îți voi desface Scriptura poporului Meu cel nou, care are de la Mine nume nou, nume de român, căci acesta este numele cel nou al poporului lui Dumnezeu. Iată, dau inimă nouă celor ce cred venirea Mea în cuvânt peste pământ, că am spus ție, Israele român, să te faci pe pământ pildă a împărăției cerurilor, ca să învețe oamenii de la tine taina învierii, taina fiilor lui Dumnezeu, care sunt fiii învierii, taina chipului Meu în om.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 6-5-1998)
Cerul cel nou și pământul cel nou despre care vorbește Apocalipsa este localizat precis, geografic și temporal, de către liderii pucioși, în Cortul Alb din Grădina Întâlnirii de la Glodeni-Vale, localitatea Pucioasa, jud. Dâmbovița (sub care se află buncărul liderilor pucioși), pentru data de 12 decembrie 1995:
“Iubirea Mea este pururea peste acest cort sfânt în care Eu, Domnul, Mi-am așezat acum opt ani masa Mea de cină, Paștele Meu cel nou, cortul Meu în care vin cu sfinții și prăznuiesc praznic de veac nou, taina cerului cel nou și a pământului cel nou între cer și pământ.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 12-12-1999)
Deși de atunci încoace au trecut vreo 15 ani și nimeni n-a văzut măcar un crâmpei din acest “cer nou și pământ nou”, (căci toate sunt la fel ca înainte) pucioșii nu par a se sinchisi prea mult de neconcordanțele stridente dintre vorbele lor și faptele care îi contrazic.
În anul 2000, liderii pucioși definesc “taina învierii făpturii” ca fiind “cartea lui Dumnezeu cu omul” sintagma aceasta însemnând de fapt noua “evanghelie” de la Pucioasa intitulată “Cuvântul lui Dumnezeu”. Despre “despecetluirea acestei taine” se vorbește ambiguu, când la viitor, când la prezent, dar ea are loc neapărat în “Grădina Întâlnirii” de la Glodeni:
“Voi, copii ai învierii, […] dar acum, cât de glorioasă se va despecetlui taina aceasta, taina învierii morților, taina învierii făpturii! Eu am început să chem la înviere făptura și am zis: Hristos a înviat! Zic tuturor celor din cer și celor de pe pământ și celor de sub pământ și celor din ape și celor din adâncuri și celor din văzduh, și am zis: adunați-vă cu Mine în grădina cuvântului și ascultați cuvântul învierii făpturii, trâmbița învierii care sună „Hristos a înviat!” peste tot și peste toate. […]. Poporul Meu, cartea Mea cu tine este taina învierii făpturii, […] Și iată, vine Cel ce a înviat, vine și desface taina venirii Lui, taina învierii. Vine Domnul Cel înviat, vine în grădina Sa, vine prin ușile deschise, dăruind tuturor viața Sa.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 1-5-2000
Un an mai târziu, în ianuarie 2001, liderii pucioși se repliază din nou și se reîntorc la o interpretare clasică a tainei învierii: acum ea nu mai este identificată cu “cartea lui Dumnezeu cu omul” (interpretată de pucioși ca fiind cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, pe care au tipărit-o în 1995), ci pur și simplu cu Taina răstignirii, cea care a avut loc în istorie cu 2000 de ani în urmă:
“Dar Eu iarăși M-am născut cu același trup, prin răstignire; M-am născut prin moarte. Am murit ca un muritor, ca să vin apoi la om cu taina învierii pentru toți cei ce au murit, și încă mor și acum. Taina răstignirii Mele este taina învierii, este taina nașterii prin moarte dacă omul a murit.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 7-1-2001)
Minunea interpretării corecte a “tainei învierii” n-a ținut însă decât vreo două luni. În martie 2001 liderii pucioși se întorc la una dintre versiunile lor favorite: taina învierii se va zidi în viitor numai în omul care-L iubește necondiționat și exclusiv pe “Dumnezeul” Pucios, făcând o simbioză cu El:
“Dar mai mare între ele este ea, dragostea, dragostea Mea în om, dragostea Mea care așteaptă înăuntrul omului ca să zidească în el împărăția nestricăciunii, taina învierii omului.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 22-03-2001)
Last edited by mariamargareta; 15.12.2010 at 19:10:15.
|