View Single Post
Vechi 15.12.2010, 19:53:14
Belphegor's Avatar
Belphegor Belphegor is offline
Member

Data înregistrării: 07.09.2010
Locație: wish you were here
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de OmuBun Vezi mesajul
Dragoste cu de-a sila, nu se poate. Doar Dumnezeu decide daca si care dintre atei merita revelatia Adevarului intr-o buna zi. Invers, adica de la om la Dumnezeu, oricata vointa ar avea cineva, nu se poate. Ba dimpotriva, atitudinea "binevoitorilor", te inversuneaza si mai mult.
Aici nu e vorba daca mie sau celorlalti care cred si a caror numar este coplesitor fata de cei ce (spun ca) nu cred, suntem de acord cu Hegel sau Nietzsche. E si jenant sa vorbim despre persoane pe care le-am citit dintr-o curiozitate copilareasca, pe sarite si numai ceea ce ne interesa in mod deosebit. Si - in afara de tine - nu cred ca cineva apeleaza la maieutica fiindca nu are nici un interes. Suntem pe un forum ortodox, si nu ne dam silinta sa convingem pe nimeni, ca exista Dumnezeu; nici macar pe tine.
Spui ca nu poti sa accepti! Nici n-ai avea cum. Cand traiesti in intuneric, e imposibil sa-ti imaginezi Lumina.
Noi, in discutiile noastre vorbim de multe ori despre lucruri unanim acceptate, fiindca fiecare la randul lui le traieste si stie despre ce este vorba. Din pacate NU POTI explica IUBIREA. Trebuie s-o simti pur si simplu. Nu poti explica intamplarea. OK, o pui pe seama coincidentei, astazi. Apoi maine iar. Si poimane, dar cam incepi sa-ti pui intrebari... Cand anumite coincidente extraordinare ti se intampla si se tot repeta in viata ta (sau a celor din jur) deja trebuie sa fii mai mult decat orb si surd sa nu pricepi ce se petrece in jurul tau. Si in fond nici nu-i greu: trebuie doar sa-ti deschizi sufletul!!!
Totusi, ceea ce spun eu acum, pentru tine ar putea avea intelesul limbii chineze, desi cu atatia chinezi in tara, nu-i exclus sa intelegem mai bine chineza decat teoria expusa de mine!...

PS- Notiunea de "scandalos" este pentru ignoranti. Iar tu te consideri intr-o elita mult superioara! De ce te contrazici?
La faza cu jenant vorbeste in numele tau,mai departe una e a indeplini si alta a declara ca accepti un D-zeu cand nu ai citit 3 randuri de Darwin caci acea mare majoritate nu este informata si de tabara cealalta,cu tot respectul din lume domnule,eu nu ti-am cerut sa iti storci mintea cu mine si non-convingerile mele.Si daca lumina ta e intuneric,daca te scufunzi intr-atat in iluzie astfel incat crezi ca tot ce e in afara,tot ce presupune un vartej de gandire este periculos pentru spirit,intre noi fie vorba ,inexistent?..La intamolare intra multa perceptie selectiva de care tu nu esti constient.Nu te teme,nu vorbesti atat de academic pe cat crezi.Nu ma consider ceva mai sus decat o bucata de carne cu o ratiune umila asa ca poti sa ma numesti cum vrei
Reply With Quote