la scoala am aflat despre Sf Nectarie
Miercurea trecuta, la ora de religie, domnul diriginte ne-a citit, din ''Presa ortodoxa',' un articol de prezentare a cartii ''Sfantul Nectarie-minuni in Romania''(interviul cu doamna Maria Liliana Manolache). Pana atunci nu mai auzisem de Sfantul Nectarie. Vineri am simtit nevoia sa cumpar revista, dar am gasit cartea. Asa l-am descoperit pe Sfant, pe care il simt ca imi este aproape si ma protejeaza. Citind cartea, la un moment dat, dupa ce citisem despre o minune in care se vorbea despre mir, am simtit si eu in camera mirosul. Marti, intrand in Biserica Sf Gheorghe, unde nu mai fusesem de ceva vreme, am vazut ca instalasera o icoana si o cutie(unde era inainte cutia milei) pentru Acatistul Sf Nectarie. Intrand la librarie, am cumparat o ''Ingrijirea sufletului'', dar si ''Sf Spiridon Taumaturgul''(pe care nu-l cunosteam, dar am simtit ca trebuie sa am cartea) si ''Preoti ortodocsi in inchisorile comuniste''(fata de care ma simteam datoare sa o cumpar). Seara, citind din ''Sfantul Nectarie-minuni in Romania'' am descoperit ca cei doi sfinti, Nectarie si Spiridon, conlucreaza. A doua zi, am luat cu mine cartea ''Preoti ortodocsi in inchisorile comuniste'' si le-am vorbiti prietenelor mele despre ea, iar domnul diriginte ne-a adus o noua carte ''Fericiti cei prigoniti', in acelasi spirit cu cartea mea. De asemenea am aflat ca Eghina se afla in apropiere de Atena, unde fusesem in clasa a opta. In Grecia m-am simtit foarte protejata, linistita, parca nimic rau nu mi se putea intampla, chiar daca nu venisem cu parintii ci cu scoala. A fost o senzatie unica. Cred ca si Sf Nectarie m-a protejat, chiar daca eu nu-l cunosteam atunci. Ce mi s-a intamplat mie pare fara importanta, dar trairile sufletesti au fost foarte adanci, au cutremurat ceva in mine si m-au facut sa-mi dau seama de multe greseli. Toate le datorez Sf Nectarie si Sfintei Fecioare.
|