Citat:
În sfârșit reintrăm pe făgașul topicului... Procedurile umane relative icoanei le-am [prea]văzut. Urmează să ne prezentați câteva repere cu privire la icoană venite din partea apostolilor, eventual chiar a lui Hristos.
|
Te învârți în cerc. Tocmai îți arătam că lucrarea Bisericii este una cu cea a Domnului și a apostolilor.
Citat:
Peste tot unde citează Scripturile Vechiului Testament. Și citează abundent.
|
Dacă ai fi un pic atent și detașat de habitusurile neoprotestante, ai observa că Iisus relativizează corect toate pasajele citate. Fapt care nu-l regăsesc în hermeneutica adventistă sau a altor atomi ai protestantismului.
Citat:
În cartea Apocalipsei găsiți cam de 13 ori această poruncă venită din partea lui Hristos, nu întâmplător de 7 ori adresesanții sunt 7 Biserici spuse chiar pe nume. Și tot nu întâmplător, în aceste texte adresate bisericilor nu se suflă o vorbuliță despre icoane...
|
Sinecdocă caracteristică interpretărilor abuzive ale unui text. Dăcă citești cu atenție pasajele invocate de d-ta ai să observi cu surprindere că mesajele au adresă și conținut, precise. Alminteri, n-ai dat niciun exemplu din Evanghelii întrucât ști bine că nu există așa ceva.
Discuția noastră nu va avea nicio finalitate și nu ne schimba sau spori nici cunoașterea nici evlavia. Practicăm axiologii ireconciliabile. Eu nu voi renunța la credința Bisericii nici dacă ar veni un înger din cer să-mi spună că nu-i așa cum cred eu. Apoi îți dai seama, dragă Trices, cât de dispus sunt să primesc sofisme neoprotestante răsuflate.