View Single Post
Vechi 16.12.2010, 17:10:54
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Implicit

'' Acum câteva zile, Într-o noapte, s-a ridicat acoperisul chiliei si se vedeau stelele cerului si dintre stele au apărut trei lumini, care veneau spre mine. Erau trei episcopi care străluceau ca soarele și unul dintre ei a zis: Ioanichie de ce te chinuiesti asa? ASCULTAREA ESTE MAI MARE DECÂT JERTFA! … Fă ascultare de conducătorii Bisericii și Îndreaptă calendarul. CALENDARUL NU ESTE O DOGMĂ, CI UN CEAS AL VREMII, CARE POATE SĂ SE SCHIMBE , FĂRĂ SĂ ADUCĂ VREO MODIFICARE DOGMELOR DREPTEI CREDINȚE! Și după ce au zis aceasta, m-au binecuvântat si s-au depărtat până când nu s-au mai văzut”. Apoi a zis părintele Ioanichie: “De mâine schimbați zăloaga la cărțile bisericești.la Octoih, la Minei, la Proloage, la Apostol și la Evanghelie cu 13 zile înainte, așa cum ține toată Biserica noastră Ortodoxă. De atunci și Mănăstirea Sihăstria a reintrat sub ascultarea Bisericii Ortodoxe Române.''

Deci a făcut ascultare de sfinții Trei Ierarhi și de maimarii care au hotărât îndreptarea calendarului, care s-au luat după savanții științifici ai gLumii care au născocit heliocentrismul sau geocentrismul și universul infinit cu pământuri prin Cer... născoceli blestemate, de altfel.

Problema însă este dacă au îndreptat în sensul că doar data s-a schimbat, ceasurile, dar a rămas săptămâna la fel, sau altfel, adică de exemplu au îndreptat în zi de 1 a lunii, Duminica, la care au adăugat 13 zile schimbându-se doar ca dată, ziua devenind Duminică 14 sau au mers înainte pe calendar și ziua de Duminică a devenit Sâmbătă?

Cred că Duminica a rămas Duminică și doar au dat spre înainte ca dată calendaristică, nu știu exact.

Dar Adevărul ni-L spune Dumnezeu și era corect mai înainte de a se ''îndrepta'' calendarul, că doar e simplu, se numărau zilele, săptămânile, lunile și anii... după noua rânduială Cerească instaurata de Domnul nostru Iisus Hristos de la 12 noaptea de înviere din ziua Sabatului care ținea de la 12 ziua spre seară, când se întâlnea poarta Ierusalimului cu umbra, deci când te întâlneai cu umbra, adică soarele era la zenit până a doua zi la aceiași oră,... deci ține săptămâna Luminată pînă după 8 zile adică până se sfârșește Duminica Tomii, luni în răsăritul soarelui.

Dar Săptă,âma Luminată și noul Sabat l-a plinit doar Iisus, căci noi n-am intrat ci putem să intrăm și noi așa cum vor intra pucioșii, copiii Lui Dumnezeu, dar pentru asta trebe musai să ne naștem de sus a doua oară. Nu merge fără naștere pe bune de sus, adică să devi fiul sau fica Domnului.

Deci corect este așa cum a rânduit Domnul Iisus Hristos Vechea săptămână mântuită prin El căci a înviat în mijloc de Sabat și cum a rânduit noua săptămână cereasă, în care intră cine poate, cine ascultă de Cuvântul Lui Dumnezeu...

...iar vina pentru degringoladă este a celor prin care a venit și vine ispita... de nu au crezut în Dumnezeul celor 7 zile mântuite și cele 7 zile proorocite, în total 14 zile sfinte și veșnice prin Iisus Hristos. Noi n-am intrat în ele ci ne învârtim ba prin alea vechi ba pe afară din timp prin iluzii...

Dar să nu facem din ținerea zilelor și anotimpurilor și lunilor un idol pentru care să poftim ca să călcăm pe cirte și iote, pe copiii Domnului.

Astăzi am impresia că ar trebui să fie joi 3 decembrie după numărătoarea corectă... sau vineri 3 decembrie, nu știu.

Problema este deci ascultarea dar și jertfa, căci fără jertfă nu avem ascultare și fără ascultare nu avem jertfă, dar ca mărime, iată ascultarea e mai mare ca jertfa... dar nu ca și Adevărul, căci mai mare ca toate este Adevărul, căci o astfel de jertfă iubește Dumnezeu, în Duh și în Adevăr, căci acolo se odihnește Dragostea curată și smerită și supusă.

Ferice de cel ce Îl va cunoaște pe Adevărul.
Cine este deci Adevărul?
Voi credeți în proorocul mincinos, deci degeabă îmi răcesc gura de pomană, căci avem numai babe surde și care cu nepăsare se fac că nu există Dumnezeu și că n-a venit și că nu lucreză...

Last edited by vsovivi; 16.12.2010 at 17:28:28.