In ce priveste nemultumirea grecilor, si eu cred ca ar trebui sa fie si nemultumirea romanilor.
Reducuerea locurilor de munca pr bugetari cred ca este o masura ce trebuie aplicata, dar cu multa grija si atentie. Sunt multi care trebuie dati afara (nu numai de la buget): unul scrie scrisoare, altul o baga in plic, altul lipeste plicul, al patrulea lipeste timbrul, al cincelea deabia o duce la posta.....
Sunt de acord cu masurile de a reduce pierderile de orice fel. Dar asta nu atunci cand statul aruca miliarde pe campanii electorale, cand scopul parlamentarilor si gruparilor politice nu este crearea reformelor ci care pe care da jos de la conducere.
Masuri de austeritate ca sa ce? Ca sa primim imprumutul? Treaba cu imprumult sunt tentat sa o accept in ideea ca "aveme nevoie" dar stiu ca imprumutul se face ca sa mai aiba bani de "razboi" aceleasi grupari politice care au cheltuit bugetul.
Aici trebuie sa intervina nemultumirea.
Conducerea statului ia bani sa acopere ce au furat ei, bani pe care tot omul de rand trebuie sa-i plateasca.
Treaba cu cipul, este o prostie in primul rand din considerente economice: n-avem bani, murim de foame ,dar punem cipuri peste tot: buletine, pasapoarte si uneori oameni.
A doua oara o prostie de ordin administrativ: implementam o tehnologie care in tarile puternice, care chiar daca stau bine la capitolul tehnologie, totusi cipul nu ofera siguranta.
(a se vedea:
http://en.wikipedia.org/wiki/Biometric_passport - capitolul "Attacks", astea sunt doar cateva referinte, desi sunt mult mai multe incidente) Si atunci normal ca ne inrebam: DE CE CIP?
Nu vreau sa ma lungesc prea mult, dar cred ca situatia convine din ambele motive: scump - e bine ca ne cer mai multi bani (tot din buzunarul contribuabilului se plateste), nesigur - e bine ca oricand ti se poate spune ca ai fost victima unui atac si ai ramas fara nimic, cu alte cuvinte esti la mana lor.