View Single Post
Vechi 16.12.2010, 20:30:12
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Eu nu prea am auzit de rugăciuni citite. Ce înțelegeți prin rugăciuni citite ? Acatistele ? Psalmii ? Păi, acelea nu sunt rugăciuni propriu-zise. Sunt foarte bune, dar sunt altceva. Când un creștin spune: "mă duc să mă rog", nu înțeleg că se duce să citească un acatist sau că se retrage să deschidă psaltirea.
Dar multa lume citeste acatiste.Cum sa nu fie rugaciuni acatistele?

@ Adriana-Simona
Spui ca:
"In cateva cuvinte simple se cuprinde pe sine, pe Dumnezeu si pe tine. Sunteti toti 3 in acelsi gand, aceasi simtire. Daca nu ai starea, cuvintele o pot trezi, caci prin ele se transmite bucata de suflet."
Asa e,si iti multumesc ca mi-ai reamintit legatura simpla dintre ce e scris si ce simtim noi.
Rugaciunile sunt facute sa ne ajute ,in cuvinte simple .
Totusi nu pot sa inteleg de ce imi place sa ma rog lui Dumnezeu cu cuvintele mele,dar ceva ma opreste sa citesc aceste rugaciuni din carti.Desi cand le citesc le consider ajutatoare.
Dar nu imi place automatismul care se creaza,ca si cum ar fi un ritual,sau o norma.
Nu sustin neaparat ca am dreptate in ceva ,doar as vrea sa inteleg de ce simt greutatea asta de a citi. Iar exemplul avvei pentru rugaciunea aceea in putine cuvinte,mi-a mai dat putin curaj ,ca nu sunt cu totul lipsit de rugaciune,si ca cele ce le spun in inima mea Dumnezeu le stie.
Reply With Quote