Citat:
În prealabil postat de Mihailc
Împingi discuția spre absurd. Dacă nu crezi în lucrarea Bisericii atunci Sfânta Scriptură, față de care d-ta și filozofii din asociație aveți o atitudine idolatră, nu are nicio valoare. Poate orgoliul te împiedică să recunoști asta, și de-aia tot aștept un arbitraj competent din partea unei terțe persoane. Ai putea să citești iconic Sfânta Scriptură atunci o să observi numai corespondețe în lucrarea lui Iisus și a apostolilor. Dacă o citești cu prejudecăți iconoclaste n-ai să găsești nimic folositor ci doar un eșafodaj artificial pentru o doctrină deraiată de la adevăr.
Aici constat că avem probleme cu semantica limbii române. Când spun "relativizează" se înțelege "a pune în relație" și nu în sensul peiorativ pe care l-ai priceput d-ta.
Nu pun aici în discuție valoarea cuvintelor din Apocalipsă pentru Biserică, că nu despre asta discutăm. Sofistica d-tale e total inoperantă și nu m-ai convins că Iisus ar fi poruncit cuiva să relateze în scris lucrarea Sa. Cu o asemnea hermeneutică nici la grădiniță nu convingi.
Știu că nu mi-ai cerut explicit să renunț la ceva, dar prezența d-tale pe un forum ortodox pe care-l monitorizezi mai des decât administratorul, mă face să cred că ai ceva de lucrat cu noi. Că prea te străduiești să ne bagi în cap, cu o politețe în care se străvede viclenia, că am fi de fapt niște smintiți care alergăm prin ceață!
|
OK. În afară de drăgălașul slalom ideatic la care recunosc te pricepi bine, ai ceva concret să-mi comunici? Bineînțeles
vis a vis de fundamentala întrebare ce ți-am pus-o. Nu de alta, dar s-ar putea să n-o mai pun și nu va da bine încă o spinoasă problemă neelucidată de-a ortodoxiei.
P.S. Plină de culoare caricatura aceea cu atitudinea noastră idolatră față de Scriptură, în care membri Asociației Zănaticilor Sectari își fac cruce și pupă de zor Biblia. Felicitări!