Citat:
În prealabil postat de maria55
Citat:
În prealabil postat de Mirean
Vorbesti de o UE atee. Nu cred ca ea asa. Exemplu: in Germania predarea religiei in scoli e obligatorie. Poate nu cred toti, dar statul se implica si se preocupa de educatia religioasa a cetatenilor proprii.
|
EU ne este atee dar cred si eu ca asta e directia . Dece ?
Spunea un preot care a fost de fata cand s-a discutat Constitutia ca, nu au reusit sa introduca nici un articol referitor la credinta .
Asta era cu vreo 2 ani in urma , (la o predica s-a spus) . Nu am dovezi.
Daca cineva cunoaste vreun articol din Constitutie in sensul asta sa-l spuna .
Pana atunci toti avem dreptate , si niciunul :)
maria
|
Va dau trei exemple:
ARTICOLUL 30
(1) Libertatea de exprimare a gandurilor, a opiniilor sau a [u]credintelor[/i] si libertatea creatiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare in public, sunt inviolabile.
(7) Sunt interzise de lege defaimarea tarii si a natiunii, indemnul la razboi de agresiune, la ura nationala, rasiala, de clasa sau
religioasa, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenta publica, precum si manifestarile obscene, contrare bunelor moravuri.
ARTICOLUL 32
(7) Statul asigura libertatea invatamantului
religios, potrivit cerintelor specifice fiecarui cult. In scolile de stat, invatamantul religios este organizat si garantat prin lege.
Este suficient sa cititi Constitutia Romaniei
http://www.cdep.ro/pls/dic/site.page?id=339
De altfel, credinta este o chestiune interioara, intima, o relatie personala a omului cu Dumnezeu, care nu poate fi reglementata prin lege.