View Single Post
Vechi 17.12.2010, 13:43:15
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Imi pare bine ca a spus Patriarhia Rumana asta.
Dar uite, Biserica Greciei a spus exact contrariul de curand. Pe mine asta ma socheaza, ba chiar ma sminteste.

Pai vezi, asta e problema majora a Ortodoxiei, citeste mesajul dinaintea astuia: cum anume stii care e "constiinta soborniceasca a Bisericii?"

Patriarhia Greciei spune un lucru, a Romaniei spune altul, a Bulgariei da din umeri, a Rusiei nu spune nimic, a Constantinopolului chiar daca spune ceva nu o asculta nimeni, OCA e prea departe, ROCOR anatemizeaza si re-boteaza pe toata lumea care tine calendarul nou etc. etc. etc. Pe mine lucrul asta ma sminteste si, sincer, ma oboseste.

Cautam recent un catehism ortodox. Online. Si ce am gasit. Cateva catehisme care vorbesc de lucruri diferite in feluri diferite, multe dintre ele preocupate sa arate cat de eretici/sau in greseala sunt catolicii in special, sau si protestantii, cum ortodoxia este TOTAL alta mancare de peste decat catolicismul.... Cand eu vreau catehism ortodox in care este expusa clar si pe intelesul tuturor credinta ortodoxa. NU de ce catolicii gresesc (plus ca vorbeau de catolici in mod gresit.....) si cum de fapt suntem mai apropiati de anglicani decat de catolici (!!!). Si apoi mergi pe vatican.va si gasesti catehismul bisericii catolice, usor de gasit, in cateva limbi, inclusiv romana...si aproape fara sa pomeneasca nici de ortodocsi nici de protestanti. Deci se poate. Si da, l-am citit.