Citat:
În prealabil postat de FiulRisipitor
:))
De fiecare data ma intreb daca sa rad de tine sau sa plang pentru halul in care am ajuns noi oamenii.
Revelatie Perpetua.... si cand ti se va spune ca de fapt este revelatie perpetua, vei zice "da, dar trebuie sa fie si personala (pentru fiecare om in parte)". Si sa sti ca ai avea dreptate ca fiecare om poate avea revelatia proprie, dar, mai trebuie sa sti ca oamenii fiind diferiti (unii mai buni si altii mai rai - si aici nu ma refer numai la crime sau hotie, ci la cele mai adanci ganduri si sentimente nebanuite) si revelatia este pe masura. Ce treaba are Dumnezeu cu cei rai? NIMIC. Atunci revelatia lor tot nimic va fi. Cum sti care este adevarul revealt? Simplu: pomul se cunoaste dupa roade.
Asadar, dupa ce ai revelatia proprie nu o lua de buna, compar-o! Si nu cu cea a oamenilor de pe forum si cu cea a oamenilor cei mai sfinti. Compara-te cu Sfantul Ioan Gura de Aur, cu Sfantul Nicolae, sau cu care sfant crezi tu ca este mai aproape de adevar! Si nu lua numai ce-ti convine tie, ia totul, ca sa ajungi si tu sa faci tot atatea minuni cat a facut si sfantul respectiv.
Asa sa ne ajute Dumnezeu.
|
Te las, de pe piedestalul "revelatiei tale marete" sa deplingi starea "deplorabila" in care "am ajuns noi oamenii"
In primul paragraf ai dat-o iar in bara. Al doilea, in schimb, mai are o logica.
Concluziile tale sunt asemanatoare unui speriat de societate, de oameni. Oamenii NU sunt cu mult diferiti unii de altii mai ales cei care fac de bine de rau parte din aceeasi natiune deci PSEUDO-teoria ta ca revelatia depinde de om ca-i bun sau rau este de doi bani, folosita des de cei ca tine de dragul contrazicerii.
Prin revelatie perpetua, daca nu ai inteles am solicitat o reconfirmare IN PERSOANA a celor revelate acum 2000 de ani.
Nu este nimic aberant in a cere acest lucru. Dumnezeu poata oricind sa apara pentru a reconfirma cele spuse...la fel ca un presedinte de stat.
Daca nu o face, nu avem cum sa credem orbeste in ceea ce ne comunica alti oameni, asa cum minciuna si inselatoria este la ea acasa pe pamint.
Si Dumnezeu stie asta ca doar El a scris acest "program"