View Single Post
Vechi 18.12.2010, 15:10:48
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Poate m-am exprimat eu gresit si am polarizat prea mult.
Boala si vindecarea sunt imagini. Cred ca este adevarat si ce spui tu. In afara de ideea ca suntem pedepsiti pentru pacat. Faptul ca Dumnezeu ingaduie sa ni se intample niste rele este tot pentru 'vindecarea' noastra.
Pentru pacatele punctuale, usor de determinat, sigur ca se poate vorbi si de iertare punctuala prin spovedanie. Dar iertarea nu este in sens juridic, de absolvire, tot asa cum nici urmarile pacatului nu sunt de tip juridic, de pedapsa penala. Asta vroiam sa zic.
:) N-am prea inteles.

Daca iertarea nu este in sens de "te-am iertat de fapta asta rea" , adica, pana la urma in sens juridic, in ce sens e? Este iertarea un lucru concret sau nu? Fiindca daca boala, vindecarea, iertarea sunt imagini, aproape ca nu prea mai vad sensul sa ne pese de lucrurile astea? Ce rost are sa te spovedesti in mod regulat, sa spunem o data pe luna, cand vindecarea nu de asta se leaga si e un proces, si nici nu stii exact cand o primesti?