Citat:
Īn prealabil postat de zaharia_2009
Putem vorbi despre parintele Nichita oricare dintre noi . Nu ar fi prima data si nici ceva deosebit . Aici toata lumea vorbeste despre toata lumea si in functie de asta se fac tabere . Multe tabere; pro, contra, pentru contra , adica nihilisti, corifei ai credintei , si asa mai departe .
Exemplul de mai sus este unul fericit dar exista si ,,din contra" !
Totusi, de adevaratelea au de spus ceva sau reformulind, pot spune ceva doar cei care l-au cunoscut cu adevarat . Nu cei care l-au vazut fugitiv, deoarece detractori sunt f. multi . Acestia sunt si cei care au scris articolele la tabloide si care au tot dat interviuri TV sau chiar aici pe forum .
Este de prisos sa mai adaug ceva , doar ca l-am cunoscut 13 ani , l-am cunoscut f. bine ! Este mult prea departe de imaginea publica care i s-a incropit dupa plecare !
|
L-am cunoscut indirect, prin cantarile duhovnicesti cu versuri autentic crestine si interpretari smerite, calugaresti, dar calde, care ajung la inima ascultatorului. Cantarile de la Manastirea Brancoveni sunt pline de invataturi de parca ar fi un catehism versificat si cantat. Se adreseaza sensibilitatii si se infatiseaza ascultatorului intr-o forma placuta mai ales datorita interpretarii izvorate din suflet.
Parintii induhovniciti in timpul vietii si chiar dupa mai au parte si de ispite. Hristos va invinge prin cei ce-L slujesc cu credinta.