Draga Lilia,
Atunci cand am deschis subiectul legat de singuratate, ma gandeam sa-l deschid si pe cel pe care tu deja l-ai deschis. Ma bucura lucrul acesta pentru ca pui in discutie un aspect al vietii de cuplu, din pacate nu atat de rar intalnit, ci dimpotriva.
E dureros si nu e ceea ce ai sperat sa fie, nu acesta este scopul pentru care te-ai casatorit. Insa in viata ta a aparut o minune, o minune care iti da putere sa traiesti, care iti da putere sa mergi inainte. O minune pe care prin dragostea ta, prin rugaciunea neincetata, prin purtarea ta de grija va deveni o minune si mai mare care va implini tot ceea ce iti lipseste.
M-au mangaiat mult cuvintele tale, mi-au adus o bucurie in suflet pentru ca stiu ca doar oamenii speciali pot face acest lucru. Si in cazul tau se confirma faptul ca suferinta dusa alaturi de Hristos devine izvor de intarire pentru ceilalti, devine lumina pe care o porti deja in inima ta.
Dumnezeu nu te-a lipsit de mangaierea Lui, sunt sigur de asta. Tocmai de aceea cel mai bine e sa te rogi Lui sa iti descopere calea ca sa intelegi ceea ce trebuie sa faci. E foarte bine sa discuti regulat cu duhovnicul tau, sa te intaresti si sa mergi inainte pe calea care ti se va descoperi prin rugaciunea si postul tau. Roaga-te concret ca Dumnezeu sa iti arate calea, poate prin rabdarea ta si jertfa ta se va intoarce si va veti bucura insutit, precum Iov care le-a rabdat pe toate si le-a primit apoi inmultit inapoi.
Iti doresc din inima multa putere si iti multumesc pentru intarirea pe care ne-ai adus-o, pentru mărturisirea biruintei tale. Rugaciune, post si duhovnic. E bine ca aceste situatii sa fie solutionate astfel. De la noi nu poti primi decat pareri. Insa un lucru este cert: daca Hristos iti este mai presus de toate, atunci vei urma o singura cale. Si pe aceea trebuie sa o afli impreuna cu duhovnicul tau.
Biruinta cu multa bucurie iti doresc!
Iosif
|