Citat:
În prealabil postat de castorul
Salutare tuturor!
Am o mare problema cu acest pacat pe care il practic de aproape 6 ani. Am incercat sa scap insa abia acum cred ca pot sa-l tin in frau.
De 3 saptamani am luat decizia sa nu mai fac si doaream sa stau macar o luna fara sa pacatuiesc pana sa ma duc la un preot sa ma spovedesc.
Problema este ca noaptea in mintea mea apar tot felul de imagini si pana la urma poate semi-constient fac acel pacat cam o data pe saptamana.
Ce ma sfatuiti sa fac?
Sa ma duc la preot sa ma spovedesc macar pentru pacatele savarsite in ultimii 6 ani(desi nu am deloc garantia ca nu voi mai face in timpul noptii) sau sa mai astept desi mi-e teama ca maine poimaine se poate intampla ceva si mor.
|
In primul rand, ca sa scapi de pacatul asta, trebuie sa fii hotarat, spovedeste-te si cere-i ajutorul lui Dumnezeu, pentru ca de unul singur nu vei reusi. Sa stii ca Hristos e alaturi de tine.
Apoi, trebuie sa te feresti de gandurile de desfranare. Sfintii vorbesc despre "
paza mintii". Totul pleaca de la un simplu gand. Daca vei reusi sa respingi gandurile spurcate, batalia e castigata.
De obicei, intai are loc un atac: apare gandul rau - pacatul ca posibilitate: ce ar fi daca as face asta... Respinge-l, nu-i da atentie, gandeste-te la altceva, la orice altceva. Poti eventual rosti o rugaciune scurta.
Daca mintea-l pastreaza, el patrunde in inima: iti provoaca deja o dulceata. Odata patruns in inima, foarte greu iti va fi sa nu savarsesti pacatul, mai devreme sau mai tarziu.
Deci fereste-te in primul rand de
gandurile de desfranare, nu primi acele imagini patimase.
Parintele Ilie Cleopa ne spunea sa spargem gandurile rele de
piatra-Hristos, prin rostirea rugaciunii: Doamne Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul.