Citat:
În prealabil postat de Dona_Maya
Eu de exemplu sunt o femeie sexy .Nu cred ca m-a inzestrat Dumnezeu cu frumusete sa o ascund.Mi se pare o mare dovada de fariseism sa mergi la biserica toata acoperita si baricadata si cand ajungi acasa sa incepi sa iti barfesti vecina, sa te certi cu sotul,sa pizmuiesti pe cumnata ca are si tu n-ai, etc..
Freud spunea ca fiecare persoana are 3 personalitati : una care o arata lumii,una care crede el ca o are si una care o are de fapt!
Asa si cu mersul la biserica..Cautati mai bine cele sfinte si o sa aflati ca nu ambalajul conteaza, ci ce este inauntrul sau.
La manastire cand merg, caut sa imi acopar capul si umerii daca e vara, dar ce e frumos si la Dumnezeu ii place si nu mi s-a atras niciodata atentia ca nu as fi imbracata corespunzator.Ba chiar e frumos sa vezi cum iti zambesc calugarii..:-)
|
Dar daca ne imbracam decent, fara sa incercam sa atragem priviri fata de fizicul nostru si nici nu ne barfim vecin nu e mai bine?
Nu va cunosc si nu stiu cum va imbracati si nici nu ma priveste, oricum nu fac referire la persoana dumneavoastra. Vreau sa spun ca a fi sexy nu implica a fi si frumos. Frumusetea, dupa parerea, mea implica echilibru si verticalitate in fapte in curatia sufletului si implicit si in exterior deoarece suntm trup si suflet nu numai suflet sau invers.
Iar la cat de pacatosi suntem barbatii asta ne-ar mai lipsi, sa ne mai ispiteasca in plus si vreo femeie prin vestimentatie indecenta.
Si cand spun echilibru nu vorbesc de hainele pe care le poarta musulmancepe pe strada (care acopera si fata).
Alta problema pentru femeie e ca este o patima grava a atrage priviri printr-o vestimentatie ispititoare, e vorba aici de mandrie, vanitate.
Ca sa vedem cat de ortodox gandim exista un mod simplu de a verifica: "Ce ar face Hristos sau Maica Domnului in situatia mea?"