Citat:
În prealabil postat de Don_Juan
Dacă am fumat (zilnic) în post mai pot să mă mai împărtășesc? Sau tre să săvârșesc vreun canon ceva sau să stau o anumită perioadă de timp fără să fumez?
|
Fumatul este o patima, deci Dumnezeu nu vrea sa salasluiasca in impatimiti. Trupul nostru este menit sa fie templu al Lui Dumnezeu, iar tu il afumi cu tutun. Iti deteriorezi sanatatea cu stiinta chemand moartea mai inainte de vreme si vrei sa te numesti crestin, ba mai mult, sa te impartasesti. Da, spovedeste-te si impartaseste-te, insa asta are sens numai cand vrei sa renunti la raul care te subjuga. Deci canonul tau ar trebui sa fie renuntarea la ceea ce te stapaneste, la viciul fumatului. Si aici nu mai incape nici o discutie, ca sa o faci treptat, ca sa fumezi mai rar; lepezi tigara si ai terminat cu o gramada de probleme.
Altfel,
poate o sa ajungi ca socrul meu care, dupa o viata de tutun, s-a lasat de nevoie cand doctorul i-a zis simplu: daca mai fumezi, o sa mori in curand.
In ceasul mortii tale te vei gandi ca ai mai fi trait niste ani daca nu ti-ai fi distrus sanatatea. A ta si a celor din jur care sigur vor fi influentati de obiceiul malefic de a respira MOARTEA.