Citat:
În prealabil postat de Dona_Maya
Cum adica a venit bunica la tine?Si a mai si vorbit? Adica mortii vin la noi si stam la taclale cu ei? Noi ortodocsi fiind, credem in asa ceva?
|
Ei draga mea, doar nu a venit bunica in carne si oase sa stea cu mine noaptea.
Am visat. Da, visul meu, a fost bunica mea care mi-a explicat totul despre moarte, cu exemplul ei, si m-a invatat lectia crestineasca despre moarte. Da, am stat de vorba cu ea in vis, si mi-a raspuns la multe intrebari la care nu stiam raspuns. In acea seara inainte de somn, am citit din Psaltire singura plangand, fara sa cer eu nimic de la ea. Am plans, am citit si apoi am adormit.
A doua zi, m-am trezit alta, stiam ce e moartea si nu am mai avut niciodata teama. M-am dus la ea la priveghi, si am stat linistita fara spaima si groaza de moarte si priveam la ea si parca aveam amandoua o taina numai de noi stiuta. era poate o impresie a mea, dar acea noapte mi-a adus liniste multa.
De atunci niciodata nu am mai avut frica de morti, de intuneric si de alte nebunii , am stiut sa privesc moartea si acum stiu sa ma gandesc si la moarte.
Nu cred in vise, le alung pe toate din clipa cand deschid ochii, dar uneori exista si astfel de vise. Uite-te citeste din Sfintii Parinti, si vei vedea exemple. Rare sunt visele bune, foarte rare, restul vin de la urecheatul. de aceea e bine sa nu credem in ele pentru ca noi majoritatea nu putem sa discernem care sunt de la Dumenzeu si care sunt de la al rau.
In Pelerinul rus, acel om care dorea sa dobandeasca rugaciunea lui Iisus se tot intreba cum sa citeasca Filocalia si in ce ordine ca sa citeasca exact referitor la rugaciunea lui Iisus si in acea noapte , duhovnicul lui, a venit , a scris cu un carbune exact unde sa citeasca. A doua zi s-a trezit si a gasit semnele facute pe Filocalie.
Ei, multe nu trebuiesc spuse oriunde si oricum ca aduc smintire multa nefiind bine intelese.
Cred ca am sa ma retrag eu din asta, ca devine daunator.
Cred ca am gresit. Rog pe Dumnezeu sa ma ierte.