View Single Post
Vechi 20.12.2010, 17:23:02
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Biserica din Sapanta este a lui Dumnezeu. Dumnezeu a ingaduit din nou ispite sapantenilor. Totul pare fara logica. Adica mie, ortodoxului, imi arzi biserica si-mi schimbi credinta. Astfel ca fiul meu e greco-catolic. Construieste el o biserica in locul celei pe care mi-ai ars-o. In secolul urmator, altul hotaraste ca nepotul meu e totusi ortodox. Iar in secolul urmator, stranepotul, ortodox si el, afla ca n-are voie sa mai intre in biserica ridicata de bunicul sau!
Deocamdată, ceea ce vedem pe teren este că strănepotul despre care vorbiți s-a instalat în biserica pe care a construit-o bunicul său și nu îi lasă să intre pe ceilalți strănepoți, care au rămas catolici ca și bunicul, și care sunt nevoiți să alerge prin tribunale pentru dreptul lor. De fapt, ceea ce se petrece acolo și în muuuulte alte sate poate fi sintetizat simplu: hoții strigă "hoții !"

Citat:
Problema incurcata care poate fi punct de plecare pentru infaptuirea idealurilor ecumeniste in zona. Cineva agita spiritele cu un scop.
Asmuțirea comunităților una contra alteia nu prea îmi sugerează ecumenism. Talibanism, da; ecumenism, nu.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote