Citat:
În prealabil postat de antoniap
In locul certurilor, comunitatea majoritara poate sprijini comunitatea minoritara sa-si faca un alt asezamant.
|
Cunoașteți vreun caz în care vreo comunitate majoritară ortodoxă a sprijinit o comunitate minoritară să își facă un așezământ ? Întreb, că eu nu cunosc.
Citat:
Nu sunt impotriva unui astfel de ajutor, dar a-i lasa pe cei majoritari fara biserica nu mi se pare corect.
|
Din fericire, dreptul de proprietate nu face obiectul votului. Altfel, țiganii ar pune stăpânire pe fostele case naționalizate, fiind mai numeroși ca proprietarii.
Ați putea să-mi spuneți în ce fel ortodocșii aplică aceste "juste" principii cu majorități și minorități în Kosovo ? Acolo ortodocșii au pierdut de mult majoritatea în favoarea musulmanilor albanezi. Nu prea am auzit să le cedeze bisericile, ca să-și facă și aceia loc să se roage lui Allah. De ce ? Ceea ce am auzit este că țipă ca din gură de șarpe când o biserică "de-a lor" este incendiată de majoritatea musulmană. Cele mai vechi biserici din Serbia sunt în Kosovo. Dar bisericile aparțin comunității. Prin urmare, să le cedeze mahomedanilor majoritari, care îi vor sprijini ei pe ortodocșii deveniți minoritari să-și facă o bisericuță, ici și colo.