Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
Dumneata chiar crezi că Apocalipsa vorbește despre lighioane ca-n poveștile cu zmei? Nu m-ar mira o asemenea interpretare literalistă din partea unora ce cred în euharistia mistico-materialistă.
|
E musai să te afișezi ca atoatecunoscătorul născut din sudoarea (transpirația) calvină, dând bobârnace ''înțelepte" tuturor care nu pricep hermeneutica și fenomenologia Apocalipsei pe traseul Luther - protestantism - neoprotestantism - adventism - adventism de ziua a șaptea și pe mâine, ziua a opta?
Era o întrebare, omule, iar lighioanele și zmeii, cred că s-ar putea să-i distingi mai bine prin publicațiile voastre.
Eu doream, sincer, să aflu o opinie îndreptățită despre asocierea fiară = sistem politico-religios. Dar, dacă nu ești capabil, să-ți argumentezi propriile convingeri este problema domniei tale, nu a mea.
Dacă dorești să avem o discuție normală despre Apocalipsa Sf. Ioan, îți stau la dispoziție. Nu de alta, dar aș vrea să văd și eu vreo câteva păreri avizate despre această carte pe care unii au impresia că o pot descifra printre vreo două "cruciade" împotriva pielilor roșii și a unei pauze de Coca Cola.