Citat:
În prealabil postat de Marius22
Dar ma intreb cui foloseste? Vor ramane mult mai multi bani la buget, minoritatile nu vor continua sa se mai simta discriminate, elevii vor deveni dintr-o data mai luminati, omul isi va alege "dumnezeul" care i se potriveste precum alege o pereche de pantofi?
|
O sa incerc sa-ti raspund pe rand la intrebari, lasand-o inadins insa pe prima la urma, fiind cea mai complexa.
Da, vor ramane mai multi bani la buget. E simpla matematica: Daca ai X cheltuieli la bugetul de stat si tai din ele Y(salariile preotilor si ale profesorilor de religie, contributiile statului la bor, etc), bineinteles ca vei avea mai multi bani la buget decat daca nu tai Y. Matematica elementara.
Eu ca minoritate ma voi simti mai putin discriminat si mai liber sa-mi exersez proprile optiuni si credinte, fara a fi impins in propriile voastre idei.
Faci o comparatie proasta cu o pereche de pantofi. In ce fel e Dumnezeul tau similar cu o pereche de pantofi de faci aceasta comparatie? In alta ordine de idei, nu asa iti alegi Dumnezeul, asa cum ai intuit si tu prin ironia ta prost aleasa. Il alegi studiind, avand experiente de viata si judecand si filtrand singur pt tine ce sa crezi si ce nu. Asta se numeste libertate domnul meu.
Si in cele din urma, cui ii va folosi? Copiilor! Va garantez ca o astfel de masura va produce elevi mai inteligenti, mai educati. Dar asta doar daca nu le mai atacati de mici capacitatea de filtrare inainte sa apuce macar sa se dezvolte. Daca sunteti siguri ca asta e drumul cel bun, de ce va e frica sa-l lasati in pace cu orice povesti de religie pana se face mare? Oare nu va e teama ca daca se desteapta nu mai poate crede o poveste care ii aminteste de basmele lui Ispirescu?