21.12.2010, 19:36:05
|
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 07.03.2010
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de ionutr
Numele meu este Ionut Rus, sunt dezvoltator software, am 28 de ani si sunt umanist/newage (nu imi place conotatia cuvantului ateu, deci n-o folosesc). Sunt aici pentru a-mi exprima parerea de ce eu cred ca scoaterea religiei din scoli si din viata publica in general este normala si de bun simt. Va rog cititi doar daca puteti sa va tineti mintea deschisa si sa vedeti realitatea si prin alti ochi decat ai vostri.
1) Romania este stat laic. Nu are voie sa finanteze sau promoveze sau sa avantajeze cumva vreun anume cult. Profesorii de religie insa sunt platiti din bugetul de stat, din impozite stranse atat de la crestini cat si de la atei/musulmani/etc. Iar asta nu e corect fata de noi restul, nu credeti? Aveti credinta voastra, finantati-o singurei.
2) Crestinii sunt majoritari cam oriunde, intelegem asta, dar si voi trebuie sa intelegeti ca doar pt ca suntem o minoritate, nu suntem de ignorat/calcat in picioare pentru voi. Asta inseamna ca exista si copii care merg la scoala care NU sunt crestini sau NU au hotarat inca ce sunt si asta e dreptul lor. Ei n-au nevoie sa vada icoane si sa auda propaganda ortodocsa. Nu blamez crestinismul, dar va rugam nu ni-l bagati pe gat!
3) De ce lasam copiii oricat timp au nevoie sa-si aleaga un partener pentru viata si totusi il fortam de la botez intr-o religie? Daca iubim copiii, asa cum propriul vostru Mantuitor va indeamna, lasati-i sa aleaga singuri si sa invete singuri despre ce Dzeu vor, daca vor. Nu exista nici o justificare sa faci rau, nici macar in numele binelor. Altfel, e ipocrizie.
4) Poate cel mai important argument este faptul ca la varsta la care copiii merg la scoala, ei sunt preprogramati sa asimileze informatii, nu au inca o capacitate de filtrare proprie formata. Sper ca macar cu atat suntem de acord. Si atunci orice informatie primita la acea varsta ii va ramane ca adevar absolut in cap si cand va creste si va fi necesar un caracter puternic si o inteligenta peste medie ca sa ajunga vreodata sa isi puna intrebari despre adevarurile absolute aflate in copilarie. Practic, asta se numeste indoctrinare de mici. Si poate nu e intentia voastra, poate voi vreti de fapt sa-i ajutati de mici, fiind siguri ca modul vostru de viata e unicul corect. Dar daca gresiti? Lasati copiii sa aleaga pentru ei, e un drept fundamental pe care il incalcati flagrant si sunteti atacati pentru asta de umanisti. Iisus Hristos a spus "Lasati copiii sa VINA la mine" nu a spus "luati-i pe mici de sus si invatati-i poezia".
Va multumesc pentru atentie
|
ce cauti tu pe acest forum nu ai altceva mai bun de facut doar esti dezvoltator software
|