View Single Post
Vechi 21.12.2010, 19:56:16
horatiu.miron's Avatar
horatiu.miron horatiu.miron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2010
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ionutr Vezi mesajul
Intelegem se pare diferit notiunea de spiritual. Ca sa fiu mai clar: nu cred intr-o entitate dumnezeiasca care are reguli si toane si razbunari. Cred intr-o constiinta cosmica comuna ce ne unifica pe toti, indiferent de religie, orientare sexuala sau alte optiuni personale. Mai exact, cred in a face bine dar am un respect enorm pentru adevar, o notiune calcata in picioare de toate religiile din lume.

Si sa ne intelegem: n-am nici o pretentie de la voi sau orice altcineva, aia nu e o lista de pretentii de la voi pentru ca nu sunteti voi in masura sa mi le acordati sau nu, nu sunteti nici un fel de autoritate asupra drepturilor omului. Este o lista de lucruri normale conform oricarei constitutii si legislatii, inclusiv cerei sub a carei incidenta intram si noi. Religia trebuie sa fie o optiune personala si niciodata un criteriu de filtrare sau prietenie intre oameni.

Eu(si nu sunt singurul) voi lupta pana la ultimul suflu impotriva abuzurilor facute de religie(de orice fel, n-am nici un fel de preferinta). Ma voi opri doar in ziua in care opriti clopotele, va platiti singuri facturile, lasati copiii sa isi aleaga singuri soarta si admiteti ca Romania NU este un stat crestin-ortodox, ci laic. Intelegeti gresit notiunile de majoritate si drepturile omului.
Cred ca ma confunzi, sunt un ateu veritabil, dar pe cat de mult dispret am fata de religie, pe atat de alergic sunt la doctrine new age, cu "constiinte cosmice" ce ne unesc, "Gaia, planeta-mama" si alte asemenea ecumenisme.

User vechi: hmiron.
User si mai vechi: scrabble.
Reply With Quote