Citat:
Īn prealabil postat de ai2
Eu am inteles ce vrei sa zici cu vesnicia si stiu ca daca exista D-zeu nu sunt intr-o pozitie prea buna. Ma consolez cu gandul ca toti oamenii interesanti sunt in iad, dar ma streseaza gandul ca de fapt iadul pentru noi ar fi sa stam langa voi e eternitate.
Revenind la ce pierzi daca nu exista D-zeu, e la mintea cocosului ca ai investit timp si bani in credinta ta cand puteai sa le folosesti intr-un mod mai constructiv. Deci "nimic" este o exprimare intentionat eronata pentru a favoriza un anume rezultat. Din pacate la mine nu tin acest gen de argumente ilogice. Voi chair pierdeti enorm daca D-zeu nu exista, ca sa nu mai spun ca toate crimele justificate de religie ar fi absolut de condamnat. Daca D-zeu nu exista, pentru ce au murit martirii? N-au pierdut nimic? Nici macar ani buni din viata? Cum poti sa ignori aceste aspecte si sa pretinzi ca nu pierzi nimic daca D-zeu nu exista? Si ca sa trecem si in alt registru, religia va dicteaza cand e voie sa va impreunati evident cu sotia. Pai daca D-zeu nu exista, nu inseamna ca ati pierdut o groaza de ocazii sa-i oferiti pertenerei/partenerului un orgasm? Sau mai multe? Corect ar fi sa prezentati toate aceste pierderi cand vorbiti de pariul lui Pascal dar, intentionat sau nu, spuneti ca de fapt nu pierdeti nimic. Si din moment ce ti-am aratat ca nu e asa, perpetuand aceasta minciuna extrem de convenabila, devii mincinos. Minti lumea ca nu pierde nimic. Sunt dispus sa imi cer scuze daca imi explici cum cele enumerate sunt egale cu nimic in cazul in care D-zeu nu exista! Dar te rog mult, intelege ca este vorba despre varianta pariului in care D-zeu nu exista. Discutam si celelalte variante dar as vrea sa lamurim mai intai acest caz.
Multumesc, esti foarte dragut! Din pacate iar ai folosit niste argumente care nu au sens. Rugaciunile au efect doar in cazul credinciosilor. Oricum intentia conteaza!
|
hai sa iti spun un lucru care poate nu trebuia sa iti spun:-tie nici in visele tale cele mai frumoase apoi nici in viata care ti-o desfasori dupa cele lumesti[probabil tot ce iti trece prin cap fara restrictii]nu iti poti imagina ca nici o placere paminteana[sex,etc.] nu se poate apropia de {Plinatatea Duhului Sfint}este o bucurie si o placere ce cuvintele sunt neputincioase sa iti explice in ce consta aceasta.rugamintea mea este sa iei legatura cu un preot mai deosebit[calugar] si sa il rogi sa iti explice mai mult,si mai pe indelete.eu nu sunt pedagog si poate nu ma exprim intr-un limbaj ca sa poti pricepe,dar ceia ce iti spun e adevarat si autentic martor mi-e Dumnezeu si nu o fac spre lauda mea, ci spre lauda lui Dumnezeu.sa fi sigur ca rugaciunile au efect si asupra ta caci tot om si creatia lui Dumnezeu esti si tu doar ca esti mai neascultator.daca noi oameni simpli si pacatosi traim bucurii de nedescris,ce sa mai spunem de calugari sau de sfinti nu mai zic,plata cea mai mare o au martirii in momentul martirajului se deschide cerul si insusi HRISTOS le pune cununa pe cap ca drept rasplata si vor lumina de ii vede lumea.daca ai duce o viata curata,post si rugaciune aproape de Dumnezeu poate sa te miluiasca si pe tine intr-o buna zi si sa vezi ca nu ai cunoscut decit desertaciuni.sa nu te superi pe mine nu ai dreptate!.
DUMNEZEU sa te lumineze sa nu mai traesti in desertaciune.