Subiect: NEVOIA DE DIALOG
View Single Post
Vechi 13.06.2007, 11:02:28
maria55 maria55 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Silviu

Nu ma mir ca vor,prin aceasta falsa "iubire de dialog",sa mai converteasca vro doi trei cati apuca la protestantism,etc. "milioanele" de ortodoxi,desi nu cred ca sunt milioane in strainatate,dar sa zicem ca sunt milioane care s-au dus in acele lacasuri de cult,nu ma incalzesc cu nimic.Aveau Biserici adevarate si in Romania,sau toate tarile ortodoxe.Spune-le alora sa iti povesteasca ce conditii au avut acolo,numai biserici ortodoxe nu erau alea."Contruite cu sprijin"....:D:D:D:D Ba da tu crezi totul ????
Daca cineva vine si iti zice ca a vazut Monstrul din Lockness in Dunare la un gratar,tu il crezi nu?Esti prea naiv.Vezi sa nu devii si tu un eretic.
Silviu ,
este adevarat ce spune Iosif . Astea sant conditiile in strainatate .Sant multi romani si tarile gazda ne-au sprijinit si ne-au dat voie sa avem biserici sau capele de rugaciune . S-au ne-au imprumutat locasurile lor.

Normal ca a ajutat si tara gazda pentru ca locasurile sant pe teritoriul ei .
Pana aici e totul in regula ,chiar putem sa multumim de ospitalitate .
Ce va iesi mai tarziu e o alta fata a lucrurilor .

Nu trebuie sa-i condamni pe cei plecati .Stii tu cati dintre ei au plecat cu inima stransa , siliti de imprejurari ,sau cati ofteaza in fiecare zi ca nu sant in tara ,sau ce pret au platit si asa mai departe !
Lasa-L pe Dumnezeu sa judece .Poate toate s-au intamplat cu ingaduinta Lui ,si nu poate , asa e.
Si ce ne mai ramane decat din raul pe care il facem in viata sa scoatem ceva bun .
Lupta e importanta !

Eu asa vad , in tot ce se intampla ,o sansa de mantuire .
Asa ca fii mai ingaduitor cu "aveau acasa Biserici" .Esti casatorit ? Stii ce inseamna sa faci si ce zice celalat sa pastrezi pacea in familie ?
Binenteles nu sa renunti la credinta .

Dar eu zic ,cum spunea si Sf. Vasile cel mare , "nu este loc fara Dumnezeu ", cand a fost vorba sa-l trimita in surghiun , daca iti amintesti .
Problema e cum va evolua situatia incontinuare , e greu de spus .
Ne va ajuta Dumnezeu sa nu gresim daca ne punem nadejdea in EL.

Inca ceva .Eu cred ca trebuie sa-i respectam pe toti asa cum sant ,indiferent de religie . Dreptul la Judecata este al Lui .
Numai ca eu ii las pe toti in pace sa traiasca cum vor si tare mult mi-asi dori sa am si eu pacea mea :).

cu drag
maria
Reply With Quote