View Single Post
Vechi 22.12.2010, 22:27:36
ionutr ionutr is offline
Junior Member

Data înregistrării: 21.12.2010
Implicit :)

Citat:
În prealabil postat de I.Calin Vezi mesajul
Cum se numește, dacă nu îndoctrinare/ îndobitocire, actul de predare al evoluționismului în școli fără a se prezenta elevilor și o alternativă? Cu atât mai mult cu cât există oameni de știință - adepți ai creaționismului...

Am zis eu pe undeva sa se predea evolutionism? Imi puneti vorbe-n gura.

Poți să-mi spui, stimate domn, ce libertate de alegere are elevul în școală când singura teorie veritabilă și autentică este prezentată ca fiind "înălțarea" cu cinste a unora din maimuțe, sau mai nou, din primate? (NU intru în detalii cu privire la evoluție, bacterii apărute din nimic sau din nu știu ce supe anorganice, rețin doar ultima fază a evoluției.)

Din nou, nu am fost avocatul evolutionsimului in nici un fel. Faptul ca nu favorizez religia nu inseamna automat ca imbratisez evolutionismul. Ceea ce Dvs faceti sunt speculatii nefondate. Va invit sa imi aratati unde am atins subiectul evolutionism.

Și apropos, cine ești tu, frate, să impui cuiva să nu facă religie dacă el dorește să o facă? Nimeni nu a obligat să facă religie pe unul care nu vrea să o facă. Vezi-ți de religia ta epigonă a unei religii orientale, prost înțeleasă și asimilată de către cei care scriu mai mult decât citesc (sau crezi că ceea ce spui mai jos este ceva original care vine din cultura ta?):

Eu cred ca m-am prezentat deja cine sunt. Cine spune ca acel copil doreste sa o faca? Imi poti spune veritabil ca el stie ce vrea la varsta aia? Curios, mie mi-au trebuit 20+ de ani sa stiu ce vreau de la viata, ce imi place si ce nu, ce cred si ce nu si inca nu m-am oprit din acest proces, e mereu in reevaluare si updatare, sunt mereu deschis la noi informatii atata timp cat au un argument solid. Afirmatiile ce urmeaza dupa "Vezi-ti de religia ta" sunt din nou pure speculatii, n-am declarat nicaieri a fi adeptul vreunui cult, nu aveti nici un fel sa verificati daca citesc mai mult decat scriu sau invers, opriti va rog calomniile. Eu cand spun ceva argumentez, daca doriti sa purtati o conversatie cu mine va invit sa faceti la fel.

Dumneata nu ai nici un respect față de adevărul altora, ci doar pentru adevărul de mai sus pe care tu însuți l-ai afirmat. Adică, toți creștinii sunt fanatici, iar stimabilii credincioși întru prea magnifica și aplatizanta constiinta cosmica comuna ar fi depozitarii și propovăduitorii adevărului?

Acum cateva mii de ani egiptenii il venerau pe Ra si erau cea mai avansata civilizatie stiuta istoriei de la acea vreme. Si au facut asta mult mai mult timp decat dateaza crestinismul. Avand acest exemplu in fata, a nega orice probabilitate de similaritate intre cele doua, mai ales daca le iei bine la lupa, e un gest fanatic da. Eu nu va impun ce cred eu voua, doar va ROG(retineti, rog) sa dati sansa copiilor sa aleaga singuri. In fond, simplul fapt ca nu le acordati sansa asta imi demonstreaza sistemul de inregimentare fortata pe care il practicati ca si cult. Copilul ala nu are la varsta respectiva discernamantul sa stie daca vrea sa fie catolic, ortodox, hindu, newage sau ateu. Si atunci de ce ii fortati o decizie pe gat? Si cum e asta crestineste?? Cum motivati raul cu binele? Daca sunteti siguri ca e drumul cel bun acesta al vostru nu va fie frica sa ii lasati sa il gaseasca asa cum l-au gasit si altii. Mantuitorul vostru zice "lasati copiii sa vina la mine", atentie nu "fortati-i". Ceea ce voi faceti. Eu insumi am crescut in familie de crestini si contra vointei mele am asistat la slujbe, am fost tarat la biserici si mereu certat ca nu intelegeam de ce sa fac semnul ala cu crucea.

De ce un copil creștin s-ar numi îndoctrinat (fanatic) și un copil ateu ar fi un iluminat? Fiindcă primul ar avea conștiința de ființă unică, scop al creației divine, și celălalt s-ar considera o primată? Fanatici există și printre adepții "constiintei cosmica comuna", atei sau nu / sau un soi de toate soiurile / cu toate și cu nimic / cu toți și cu nimeni, de pildă, dumneata.

Pentru ca primul crede intr-o minciuna, al doilea a invatat etica adevarului domnul meu. Si nu se considera nimeni o primata domnule. Numai bine.

Nu va obositi sa-mi raspundeti cu mintea incuiata va rog.
Reply With Quote