Subiect: NEVOIA DE DIALOG
View Single Post
Vechi 13.06.2007, 12:55:09
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.03.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Saurian
iertati-ma ca ma bag si eu dar vreau sa spun ceva ( va anunt ca n-am citit cele 12 pagini de postari despre ecumenism ca e preaaaaaaaaaaaaa mult pt mine...:D ). Am fost la un botez penticostal si am participat la ceva rugaciune intr-o biserica catolica dedicata Maicii Domnului; in acelasi ieri seara am participat la un priveghi ecumenic ( si nu stiu daca ma voi duce azi la inmormantarea ecumenica ).

Despre penticostali: am fost la botez si odata ma si tinut un cd creat cu muzici de-a lor in mana. Stiti ce am simtit? Ceva rau, ceva demonic. Ca in acele filme in care apare la suprafata un orasel perfect care ascunde faptul ca noaptea oamenii devin ceva zombii care te chinuiesc. A fost foarte infricosator!:(:(:(

Despre catolici: prima data cand am fost in biserica catolica eram impresionat. Mai ales statuietele. Ce bland era Hristos si ma indragostisem de Sf Tereza. Am fost apoi la acea slujba si apoi am mai fost in acea biserica. Simteam plutind ceva rau in aer. Daca a doua oara cand am fost in biserica catolica mi-am pacalit simtirile gandindu-ma ce frumos se roaga acele femei catolice fara preot ( pentru prima data oamenii se rugau impreuna si nu condusi de preot ca si cum si-ar face o datorie ), a treia oara cand eram singur mi-a aparut acea infricosare din nou. Poate nu la fel de intens dar simtea raul plutind in lume.

Despre ecumenici ( ortodocsi, greco si romano catolici si reformati ): nu stiu dar pur si simplu simteam ca particip la ceva ocult, simteam de parca Duhul Sfant nu era prezent acolo. Era un simtamant infricosator si de parca faceam ceva fara voia Duhului Sfant. Singura perioada mai linistita era cand vorbeau preotii ortodocsi si greco-catolici si cand faceau acestia priveghiul ( desi slujba la greco-catolici era identica cu cea a ortodocsilor ). S-au facut slujba in romana ( ortodocsi si greco-catolici ), maghiara ( catolici ) si germana ( reformati ). Murise sotia preotului evanghelic.

In concluzie:FERITI-VA DE ECUMENISM SI ALTE RELIGII!!! singurul ecumenism e cel prezentat de parintele Arsenie Papacioc ( adica in cel in care toti sa treaca la ortodocsi ). Stiu in acelasi timp ca multumita acestor dialoguri ecumenice ortodoxia a fost mai cunoscuta in vest asa ca nu ma bag sa-i judec pe ierarhi. Credeti-ma ca sunt pt ecumenism, sau cel putin am fost. Acum vreau doar sa ma bucur de slujbe ortodoxe care sunt prea lungi pentru unii si de cantarile noastre.

iertati-ma din nou ca m-am bagat
Ce e ala "priveghi ecumenic" si "imnormantare ecumenica"?"
Reply With Quote