Draga Saurian ,
fieare suflet simte si traieste diferit . Nu toti au aceasi sensibilitate si nici nu cred ca-i poti transmite cuiva trairile tale.
Am vazut ca daca omul caruia ii vorbesti nu este din punct de vedere spiritual ca tine , nu intelege , nu primeste cuvantul .
Si eu am mers in locuri unde nu am simtit bucurie si am plecat .
Am o prietena care merge cu regularitate si la catolici si la noi .
Am incercat o discutie am vrut sa inteleg ceva si am lasat-o "balta " .
N-a functionat . Numai Duhul Sfant lucreaza ,fiecare are nevoie de timpul lui ,Dumnezeu stie .
Iosif ,
eu zic ca se merita sa discutam in privinta asta pentru ca nimeni nu s-a nascut invatat . Problema e ca indiferent de convingerile religioase , cred eu , exista puncte comune si puncte care ne despart . Adica la un moment dat se poate zice ,"gata pana aici ,directia mea e alta " sau ceva in genul .
Eu vreau sa zic insa ca nu se poate purta cuvantul lui Dumnezeu fara dragoste .
Dupa mine cred ca in primul rand trebuie sa-l iubim pe Dumnezeu caci daca EL nu pune dragostea Sa in mine , nu pot iubi .
S-a zis si invers , iubim pe aproapele intai . Eu cred viceversa .
Si cum incepi sa-l iubesti ? De la rugaciune pleaca tot .
Omul simte lucrarea Lui in sine si incepe sa se schimbe ,isi da seama de existenta temporara sa zicem ,a Duhului Sf. care toate le poate , apoi revarsa din dragostea sa si la altii .
Mie imi place mult Parintele Savatie care zice , sa-i iubim si pe draci sa ne rugam pentru ei ! Interesant , cine intelege :). Apoi nici un om nu e asa de rau ca un diavol .
Si ce mai spune ? Daca te-ai maniat asteapta sa te linistesti , apoi vorbeste sau lucreaza . Deci nimic cu tulburare , nimic fara dragoste ....etc.
Dar dragostea Dumnezeiasca inaintea celei lumesti :).
Nu trebuie sa am dreptate , nu-mi place sa am ultimul cuvant .Zic numai ca eu asa simt . Fara Duhul blandetii nimic nu functioneaza .
E mai greu pentru cei care slujesc in Sf . Altare , ei trebuie sa spuna cateodata direct ,da sau nu . La nivelul lor nu ma pricep .
Eu am zis numai din punct de vere al unui om de rand.
cu drag
maria
|