Citat:
În prealabil postat de disbel
Eu ca ateu am citit biblia de 2 ori și intenționez să o mai citesc odată. Nu pot spune același lucru pentru majoritatea credincioșilor. De fiecare dată când aud/citesc versete din documente religioase sunt tot mai ferms convins că tot ce scrie e pur ficțiune și sentimentul de repulsie este tot mai mare pentru ca absolut totul se bate cap în cap. Probabil dacă nu citeam biblia eram încă creștin.
Niciodată nu am criticat ceva fară să mă informez mai întai despre ce este vorba.
|
Daca doriti sa contestati crestinismul
doar pe baza Bibliei,atunci eventual o sa aveti discutii in contradictoriu cu cei ca mine,adica cu protestantii sau cu neoprotestantii(care sunt mult mai radicali).Daca doriti sa contestati crestinismul ca doctrina/dogma la modul general atunci trebuie sa luati in considerare si argumentele ortodoxe si catolice referitoare la Traditie,ritualuri si alte aspecte.
Aveti o arie extrem de mare de verificat si inteles.
Sa citesti Biblia nu este suficient.Oricine poate asta.Problema este
ce intelegi din ea,cum o aplici in practica si din ce perspectiva o abordezi.Sunt mii(sau mai mult) de studii pe acesta tema,inclusiv realizate de
laici.Dupa cum vedeti problema se ramifica in mai multe directii.Exista si o istorie a celor care au contestat Biblia sau crestinismul.Daca veti cauta veti gasi argumente pro si contra.Asta va va scuti de efortul de a invoca argumente deja lamurite,intr-un fel sau altul.
Daca ar fi sa va recomand un studiu mai degraba universitar(ma refer la profesori de teologie) decat pur religios ar fi Biblia comentata la Oxford.Este o lucrare de dimensiuni epice,extrem de ampla,studii,bibliografie,trimiteri,etc.Daca doriti sa contestati
punctual strict Biblia,
dupa Craciun,in limita timpului,va stau la dispozitie,in limita priceperii mele.