Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
Stiu eu un exemplu concret, un om care are dureri interminabile si extreme, nu doarme noaptea, nu poate sa manance normal, nu are bani sa-si plateasca mediatia samd. Cu toate acestea, acest om a ramas credincios si spera sa vina si vremuri mai bune, nu abandoneaza in fata greutatilor de tot felul. Slava Domnului ca are un duhovnic competent, anume Teofil Roman de la Cluj.
Iata un caz clasic in care credinta iti salveaza viata de imboldurile sinucigase care apar inevitabil in mintea cea slaba a omului.
|
Binențeles că sunt și astfel de exemple. Dar pot să îți dau și exemplu în care respectiva persoană nu este credincioasă, tatăl meu. Suferă de o boală la coloană care ii cauzează dureri tot timpul indiferent de ce face, inclusiv în somn. Cu toate problemele astea el tot muncește de zeci de ani deși ar putea să pensioneze oricând pe caz de boală, dar aia ar însemna să fi muritor de foame la noi în țară. Credința nu are de aface cu nimic, ci tăria de caracter.
Dar pot să îți dau și cazuri în care persoanele suferinde și-au curmat viața ca să scape de durere, indiferent că erau sau nu credincioase.
Doar pentru că ști un caz pozitiv nu înseamnă ca pentru fiecare persoană îi la fel, aka ești credioncios pac treci peste tot, greșit.
Citat:
În prealabil postat de I.Calin
Dar Însuși Dumnezeul nostru, iarăși, a făcut primul pas către acest om nelăsându-l să moară, i-a mai acordat șansa revenirii....
|
”A salvat un om” dar în același timp în jurul lumi mor zeci de mii de persoane la minut. Pe ăia de ce nu îi salvează? Sau îi numară ca la va-ți ascunselea și ăla care pică la ala-bala-portocala îl salvează?