View Single Post
Vechi 23.12.2010, 16:46:50
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Da este pacat.
Dar pe de alta parte, se cuvine sa dfiferentiem intre umor, ironie si batjocura.
Nu cred ca sunt multi care sar calul, batjocorind pe altul ca sa se puna ei in valoare. Batjocura este chiar urata.

Iar ironia este o reactie fireasca de detensionare psihica in situatii absurde, jenante, ilogice sau conflictuale.
Exista cazuri de oameni care seamana conflict la fiecare postare aproape.
Si atunci ai de ales (uneori, nu intotdeauna) intre a te enerva si a face haz.
In plus, stii bine ca cu unii oameni pur si simplu nu se poate discuta, ca nu ridica probleme decat pentru a se pune pe ei in "valoare", nu cer raspunsuri decat pentru a-ti contesta raspunsurile la modul pueril sau batjocoritor, cer ajutor doar pentru a te lovi peste mana etc...

Cred ca ironia este foarte utila pentru a tempera astfel de persoane. Cu o replica logica nu ajungi nicaieri ca tot dau raspunsuri in stilul lor pana scufunda toata discutia in penibil, indiferent cat de interesant este subiectul.

Chiar adineauri citeam pe alt thread.. mi-a lasat un gust amar:
"Dar fii atent aici Scotty!!!!, ca exista un catch!, ca daca NU gasesti nici o referinta, o sa te rog sa iti incepi un tratament psihiatric deoarece MINTI! si calomniezi pe Forum!
Si de asemenea daca NU GASESTI NICI O REFERINTA LA HRISTOS, vreau sa iti ceri iertare, altfel te voi considera o jigodie, ma intelegi, si nu cred ca doresti acest lucru!"

Credeti sincer ca se pot gestiona fara ironie astfel de situatii? (ei bine, Scotsman a raspuns foarte bland, mi-a venit sa-l imbratisez, dar a mai primit un "pumn" virtual si bonus pt blandete).
Cred ca ironia este necesara in discutiile cu cei care esueaza in comunicare fireasca.
Reply With Quote