View Single Post
Vechi 24.12.2010, 02:15:20
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit 283. Comentariu la cuvântul pucios din 4-12-2010 (VI)

283. Comentariu la cuvântul pucios din 4-12-2010 (VI)

Cel de la Pucioasa”, care pretinde că “este iubirea fără de margini” este capabil în mod declarat de o ură urâtă și fără margini. El nu urăște păcatul, ci îl urăște chiar pe autorul păcatului; omului celui drept îi ridică viața, iar celui păcătos i-o păstrează. (De aceea și Dumnezeu i-a interzis în mod special să nu se atingă de viața lui Iov, căci el la asta țintea):

“Dar voi, tată, să nu fiți triști, ci să fiți creștini desăvârșiți, că Eu sunt iubirea cea fără de margini. Așa am lucrat cu un pic de vreme în urmă cu un tinerel din poporul Meu care-i ieșise în cale păcatul ca să-l despartă de Mine și să se ducă cu cei păcătoși, și Eu nu l-am lăsat să piară în păcate, că l-am iubit și l-am luat lângă Mine, iar pe cea care a voit să-l despartă de Mine, am urât-o și am lăsat-o să se despartă de Mine.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 11/24 august 1997)

Moartea lui Simion Zidaru este echivalată cu o “ridicare a grijilor de părinți” de pe umerii celor doi Zidari. În loc să împiedice, ca un Atotputernic, răul despre care pretinde că-l pândea pe Simion, “Cel de la Pucioasa” a preferat o soluție mai simplă : să-i ia viața copilului. Nu a contat deloc jertfelnicia de ani de zile a Zidarilor, care și-au rupt de la gură și au umblat cu ciorapii rupți ca să trăiască liderii pucioși ca niște belferi. Lovitura tragică a Zidarilor care și-au primit în brațe copilul însângerat și plin de pământul care se prăvălise peste el seamănă izbitor cu lovitura dată de diavol lui Iov, când i-a omorât fii și fiicele într-un cutremur de pământ, tot pe motivul că se adunaseră ca să se umple de “duhul lumii”. Culmea ipocriziei este atunci când Zidarii sunt îndemnați să nu cârtească, ci să fie fericiți că au scăpat de grija copilului și că au rămas numai cu grija de a-i ține în puf pe liderii pucioși:

“ Grija voastră am luat-o Eu, și pe voi v-am ajutat să puteți să aveți grijă de poporul Meu și de răspândirea împărăției cuvântului Meu. Fiți binevestitori și nu cârtiți pentru judecățile Mele cele bune, că decât să aibă parte oamenii lumii de ce este al Meu, mai bine-l iau cu Mine pe cel pe care-l iubesc. Fiți părinți fericiți, că mulți părinți și-au dus copiii în spate până la puntea lor de trecere spre Mine ca să nu piară copiii lor și să fie cu Hristos, Cel veșnic. Ridicați-vă cu iubire și cu putere din cer, și faceți cu nădejde lucrul pe care vi l-am dat să-l lucrați, căci v-am dat să aveți grijă de poporul Meu.” (citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa, 11/24 august 1997)

Ce știm însă din Biblie? Iov a primit suferință și boală de la diavol, nu de la Dumnezeu. Dumnezeu doar a îngăduit-o, ca să se învedereze dreptatea și răbdarea lui Iov. Înainte de a intra în porci, diavolii au cerut învoire și au primit-o de la Iisus, dar nu El a avut inițiativa aceasta. Dimpotrivă, Domnul a fost doctorul sufletelor și a trupurilor, samarineanul milostiv care a uns cu untdelemn și vin rănile celui suferind, Cel care a plâns și apoi l-a înviat pe Lazăr și pe fiul și fiica celor care îi jeleau. Este o jignire și un afront și o blasfemie să-L facă cineva pe Dumnezeu autorul suferinței, fie ea și “educativă” (sau “vindecătoare”, cum spun pucioșii) pentru om. Diavolul aduce suferința iar Domnul doar o tolerează pentru o vreme. A inversa termenii ecuației înseamnă a dovedi ori rea intenție blasfemiatoare, ori o rațiune adânc deformată și profund pervertită.

Prin demersul lor “original”, pucioșii se regăsesc așadar în cel puțin una dintre aceste două situații, dacă nu cumva chiar în amândouă.

Last edited by mariamargareta; 24.12.2010 at 02:17:28.