View Single Post
Vechi 24.12.2010, 11:08:12
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Nu cred că este vreun creștin speriat de tehnologie, ci doar de modalitatea în care este utilizată această tehnologie.

Nu e un secret pentru nimeni că odată conectat într-o rețea devii vulnerabil la orice atac al unui informatician mediu, dar'mite unul avansat. Cu atât mai mult cu cât acesta este administratorul și / sau providerul tău de internet. Administratorul nu are nevoie nici măcar de parola userului pentru a accesa contul acestuia și a fi stăpân invizibil pe el. (Asta despre internet și doar ca exemplu).

În ceea privește cardurile de sănătate, apar mai multe probleme legate de stocarea informațiilor cu privire la persona în cauză, mai ales, că unele informații implică și consecințe etice deloc de neglijat (cum ar fi prelevarea de organe, țesuturi, celule după moartea posesorului acestuia). Încăpute pe mâna unor "binevoitori" (hackeri, crackeri, poate, chiar oameni din interiorul sistemului care le-a emis etc.), nu știu dacă am avea vreo garanție că datele stocate acolo sunt utilizate întotdeauna în favoarea pacientului.
Din acest motiv, am pus anterior întrebarea: cum vom putea controla acel card, adică cum vom putea ști dacă ne-am dat sau nu acceptul pentru prelevarea de organe, țesuturi și celule după deces?

Un exemplu care, chiar dacă frizează ficțiunea, poate fi, totuși, ilustrativ: Odată ce o persoană are un accident grav (provocat sau nu) și vreo câțiva consideră că acesta nu mai are rost să trăiască conectat la aparate (vă dați seama că dintr-un umanitarism profund, unii, poate, că vor crede chiar foarte sincer asta: doar bietul om și așa este o legumă!), vor avea "disponibilitatea" să-i grăbească sfârșitul pentru a-i putea preleva organele de care are atâta nevoie o persoană sus-pusă cu acces la informații stocate pe cardul de sănătate al pacientului. E un caz extrem, dar totuși reprezintă un risc.
Pe de altă parte, cine ne oferă garanția că acceptul de a preleva sau nu organe înscris în cardul de sănătate va rămâne ca atare și va fi în siguranță? Dar, mai bine, aveți răbdare să urmăriți declarația și răspunsurile evazive date reporterilor de ministrul sănătății, dl. Cseke Attila:

http://www.gov.ro/upload/articles/11...-sanatatii.wmv

Doamne ajută!

P.S. 1. Încă o dată: nimeni nu se teme de energia nucleară, ci de bomba atomică.
2. Probabil că într-o lume în care dreptul la viață ar fi realmente respectat nu mi-aș pune astfel de probleme.
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.
Reply With Quote