View Single Post
Vechi 24.12.2010, 17:50:06
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de medusa Vezi mesajul
Iazul este un simbol, asa cum in Apocalipsa sunt multe simboluri si vedenii, simbolul mortii a 2-a, care e definitiva. Dar nu asta e important in contextul discutiei, ci faptul ca de aceasta moarte a 2-a beneficiaza atat demonii cat si pacatosii, intelegi? ori moartea de la cine a venit? de la un demon? imposibil, pentru ca Satana cu hoardele lui sunt si ei omorati definitiv, deci ramane ca ingerii lui Dumnezeu sa omoare definitiv pe toti acestia (draci+pacatosi). Si focul care a venit peste cei de pe Pamant, care au inconjurat cetatea iubita? cum sa vina de la satana, daca satana a atatat pe Gog si pe Magog sa-i atace pe cei credinciosi? este ilogic, odata starneste pe Gog si pe Magog sa atace pe cei fideli Domnului, si tot el ii nimiceste prin foc?
Moartea îți poate veni de la demon, dar poate veni și de la tine însuți. Dacă demonul îți șoptește ca lui Hristos: aruncă-te în gol, pentru că Dumnezeu te iubește și va porunci îngerilor Săi să te ia pe aripile lor ca să nu se zdrobească de piatră capul tău", atunci moartea îți vine de la demon. Dacă tu îți șoptești ție însuți: "M-am săturat de viața asta de ... Am să mă arunc în gol ca să scap de toate!", atunci moartea îți vine de la tine însuți și nimeni altul nu e vinovat de ea.
În nici un caz Dumnezeu, Care este izvorul vieții, nu poate fi făcut vreodată responsabil de moartea cuiva.
Deci fiecare demon, atunci când va sosi vremea cuvenită a sfârșitului, se va ucide pe sine, "aruncându-se în iaz" (metaforic vorbind), atunci când va vedea că nu mai există nici o speranță de a mai trăi ca și până atunci, făcând răul și hrănindu-și necontenit patimile cu el.
Va fi totodată și ultima îngăduință pe care i-o va acorda Dumnezeu: aceea de a muri definitiv, cu "demnitate de demon".

Last edited by mariamargareta; 24.12.2010 at 17:53:36.
Reply With Quote