Citat:
În prealabil postat de mariamargareta
Moartea îți poate veni de la demon, dar poate veni și de la tine însuți. Dacă demonul îți șoptește ca lui Hristos: aruncă-te în gol, pentru că Dumnezeu te iubește și va porunci îngerilor Săi să te ia pe aripile lor ca să nu se zdrobească de piatră capul tău", atunci moartea îți vine de la demon. Dacă tu îți șoptești ție însuți: "M-am săturat de viața asta de ... Am să mă arunc în gol ca să scap de toate!", atunci moartea îți vine de la tine însuți și nimeni altul nu e vinovat de ea.
În nici un caz Dumnezeu, Care este izvorul vieții, nu poate fi făcut vreodată responsabil de moartea cuiva.
Deci fiecare demon, atunci când va sosi vremea cuvenită a sfârșitului, se va ucide pe sine, "aruncându-se în iaz" (metaforic vorbind), atunci când va vedea că nu mai există nici o speranță de a mai trăi ca și până atunci, făcând răul și hrănindu-și necontenit patimile cu el.
Va fi totodată și ultima îngăduință pe care i-o va acorda Dumnezeu: aceea de a muri definitiv, cu "demnitate de demon".
|
Ceea ce scrii tu aici, nu are suport biblic, imi pare rau. Si nu vad nicio logica.
Asa, si inca ceva: moartea nu vine de la demon, chiar daca demonul ne poate ispiti sa ne sinucidem, de ex., pentru ca Dumnezeu este in control, si daca Dumnezeu nu vrea sa murim, acel demon e neputincios. Oricine moare, moare numai cu permisiunea lui Dumnezeu. Demonii nu pot da viata si nu pot lua viata. Stii ce pot ei face? sa posede, pentru a chinui acea persoana, asta le place. Dar si aici sunt multe de discutat, in orice caz, nici posedarea demonica nu are loc daca Dumnezeu nu doreste asta. Daca un pacatos e rupt de Dumnezeu, posedarea poate avea loc. Insa moartea unui om nu poate fi decat cu aprobarea lui Dumnezeu, demonii nu pot ucide dupa propriul lor plac, asta in niciun caz.