No, ca eu zic ca zise bine Sundar Singh cel putin la partea cum ca vom vedea ca razboiul spiritual va fi serios in ultima vreme, tiganii sunt si ei ca si multi altii folositi, cum si Sfanta Iustina a fost singura mai tare in credinta decat crestinii acelor vremuri, dar toate sunt cu iconomia lui Dumnezeu, si mai stii, poate ca tocmai unii dintre aparent necredinciosi ar putea ajunge mucenici in locul celor care incercand sa-i apere pe unii, stau sa cada...
Nu degeaba este aceasta campanie impotriva Bisericii, si sincer, cred ca parintele Arsenie s-a bucurat ca a putut fi numarat printre mucenici, deci oricum de ceva vreme s-au polarizat taberele si au fost educati prin tv cei care sa aiba destula ura pe crestini, mai ramane sa se aleaga graul... si sa se arunce pleava in foc, dar si focul poate fi o incercare pentru unii sa ajunga sa se bizuie precum poporul ales, in pustie, numai pe Dumnezeu...nu ne place Boc si Basescu, intra satana in om cand este nemultumit, dupa cum spunea staretul de la Optina, pustiul de acum inca mi se pare mic copil fata de ce poate sa devina inca, si au fost prorocii si legate de 111 papi dupa care vin vremuri amarnice, si se pare ca ultimii papi au avut teama de a-si lua numele Petre Romanul, si suntem la ultimul papa deja, al 111-lea; frica nu este buna, multi vor cadea prin frica, nefiind intariti cum trebuie, daca am citi insa deseori Sfintii Parinti, Noul Testament si pe parintele Porfirie al grecilor, am intelege ca avandu-l pe Dumnezeu-iubirea alungam si demonii, incercarile, samd si am ajunge fericiti cu Dumnezeu fie si in pustiul lui Moise, dar multi nici in douazeci de ani nu ar reusi performanta; poate ca si pamantul are nevoie de un suflet lamurit in foc si durere, asa cum si omul fara suflet... atrage stihiile dezlantuite... nu putem noi pricepe tainele Lui Dumnezeu si ale functionarii profunde ale acestei lumi....
A propos, studiu de caz foarte interesant este George Muller, parca mai ceva decat Moise, a crescut mii de orfani dupa ce a invatat dintr-o carte si mergand la fata locului cum se pot creste atatia copii, bazandu-se pe Dumnezeu si fara sa ceara de la oameni...asa or sa fie supravietuitorii care sa nu mai atraga pucioasa asupra lor ?
|