View Single Post
Vechi 25.12.2010, 23:02:39
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de medusa Vezi mesajul
Nu doamna, nu este deloc asa, in fine, vad ca ne invartim inutil in cerc, oricum retineti va rog, ceea ce scrie la Evrei 2:14, ca diavolul are puterea mortii, nu ati inteles nimic, Pavel dorea sa spuna ca pacatul este conceput de omul care se lasa ispitit de diavolul, si odata faptuit acest pacat, omul va muri, in sensul asta diavolul are puterea mortii, insa Pavel nu a vrut sa spuna ca demonii pot ucide dupa cum au ei chef.
Iar de exemplul cu Iov (singurul pe care il aveti si care nu se aplica in toate situatiile), l-ati mai postat deja. Sunt suficient de multe episoade biblice care arata ca Dumnezeu este singurul care are putere asupra mortii si asupra vietii, si aduce viata sau moartea, dupa cum doreste, fiind Suveran. Deja mi-e somn si e tarziu, dar nu pot sa nu va aduc aminte de episodul in care Moise spune ca Domnul va deschide pamantul, aruncandu-i in Sheol de vii pe Datan, Core. Se referea Moise la satana? Evident, nu.
E mai bine sa cautam sa vedem ce zic Sfintii Parinti referitor la aceasta.
Spre exemplu Sfantul Ioan Damaschinul zice de episodul in care aceia au fost acoperiti cu pamant ca nu Dumnezeu (aci in acest capitol Sfantul se refera la Dumnezeu Iisus Hristos) a fost cel care a facut aceea :
"Nu duce cu forța spre virtute, nici nu acoperă cu pamânt414, nici nu arde cu foc415 si nici nu poruncește să fie loviți cu pietre cei păcătoși416, ci convinge, prin blândete si îndelungă răbdare, ca oamenii să aleagă virtutea, să lupte prin necazuri pentru ea si să se bucure de roadele ei.."
(Dogmatica Sfantului Ioan Damaschinul ,cartea a IV-a ,capitolul 4:
"Pentru ce s-a făcut om Fiul lui Dumnezeu și nu Tatăl și nici Duhul?
Ce a săvârsit întrupându-se ?)
Iar la subnota 414 e trecut ca referinta din Sfanta Scriptura:
414 - Numeri XVI, 31-33; Deuteronom XI, 6.
Episodul din Numeri capitolul 16,versetele 31-33 zice asa:
"31.Cum a încetat el să spună toate cuvintele acestea, s-a desfăcut pământul sub aceia
32.Și și-a deschis pământul gura sa și i-a înghițit pe ei și casele lor, pe toți oamenii lui Core și toată averea;
33.Și s-au pogorât ei cu toate câte aveau de vii în locuința morților, i-a acoperit pământul și au pierit din mijlocul obștii. "

Cine este acela care in VT acopera cu pamant,arde cu foc etc nu stiu dar nu este Preasfanta Treime.Si aceasta o stiu ca o zice Sfantul Ioan Damaschinul,din traditia Bisericii ortodoxe.