Citat:
În prealabil postat de Traditie1
M-aș mira să fie cum spuneți știind cum se mișcă lucrurile în România. Poate s-a realizat la sanctuare, dar la zidurile cetății nu prea cred, deoarece astfel de lucrări iau mult timp chiar și într-o țară responsabilă.
|
Nu ramane decat sa mergeti sa verificati.:-)
Citat:
Oricum, ideea pe care ați mențioat-o, că aici ar fi un vârtej energetic ca și la Stonehege, e neortodoxă și naivă. Nu există centre energetice după cum nu există energii.
|
Aici fiecare cu parerea lui..In viziunea mea, adevarul este ascuns ochiului omenesc..
Citat:
Iar dacii din secolul I î. .Hr (când a fost fondată cetatea, nu III î..Hr. cum ați spus)
|
Sunt dispute pe aceasta tema.Am auzit ambele variante ca fiind adevarate.Deci nu stiu care e varianta reala.
Cetatile dacice din Muntii Orastiei sunt :
Sarmizegetusa Regia - capitala regatului dac
Cetatea dacica de la Costesti - Cetatuie
Cetatea dacica de la Costesti - Blidaru
Cetatea dacica de la Luncani - Piatra Rosie
Cetatea dacica de la Banita
Cetatea dacica de la Capalna
Intradevar,prima din sistemul de cetati dacice din muntii Orastiei este aceea de la Costesti, intarita la inceput cu val de pamant si palisada, iar apoi cu ziduri de piatra cu bastioane patrulatere. Aici, foarte probabil a fost resedinta regelui Decebal.
"Urme ale existenței umane descoperite pe raza județului Ilfov, mai ales în zona Căldărușani, Glina și Chiajna, lângă București, datează din paleolitic și neolitic. Trebuie de asemenea menționate vestigiile dacice scoase la lumină în zona Pantelimon, Snagov, Măgurele și Bragadiru. Bogăția descoperirilor arheologice (relicve, inscripții etc.) este dovada locuirii neîntrerupte a zonei de către daco-romani, care mai târziu au format Principatul Țara Românească, prin unirea cnezatelor și voievodatelor "Sursa Wikipedia -Ceea ce nu inseamna tocmai ce sustineti dumneavoastra