Citat:
În prealabil postat de DiannaS
Imi permit sa intervin si eu in aceste discutii legate de Islam, ca am tot citit pe acest forum. Am si eu o intrebare pentru cei care critica atat de vehement aceasta religie : cati dintre voi au citit Coranul pentru a vedea exact ce inseamna Islam? De ce aruncati cu vorbe dure cand nici macar nu stiti despre ce e vorba?
Eu sunt crestina ortodoxa, dar cunosc f bine Islamul, si-l respect ca religie...si DA, avem acelasi Dumnezeu...stiti oare ce inseamna Allah in araba? Allah = Dumnezeu....
|
Suntem destui care suntem foarte bine informati despre islam.
Esti sigura ca ne inchinam aceluiasi Dumnezeu?
Allah inseamna Dumnezeu, GOD. Asta nu inseamna ca se face referire la acelasi Dumnezeu.
Inainte de islam ei erau politesti, iar Allah era numele unuia dintre cele multe zeitati/dumnezei in care ei credeau.
Ulterior Mohamed a declarat existenta unui singur Dumnezeu.
Daca ne-am inchina aceluiasi Creator, daca musulmanilor li s-ar fi revelat tot Dumnezeu, atunci si ei s-ar fi inchinat Sfintei Treimi, ceea ce ei resping din start.
Ba mai mult decat atat, ei considera ca noi ne inchinam la 3 Dumnezei, neintelegand conceptul de Trinitate.
Daca primii crestini au inteles ca exista unm Singur Dumnezeu in 3 Persoane, atunci cum dupa 560 de ani ni se prezinta un cu totul alt Dumnezeu, ca sa nu mai vorbesc ca cele 2 carti nu au nimic in comun.