14.06.2007, 01:07:12
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 25.02.2007
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de Mirean
Citat:
În prealabil postat de eusiatat
Citat:
În prealabil postat de Mirean
Citat:
În prealabil postat de eusiatat
|
In articolul pr. calciu sunt o multime de acuzatii, dar nici un argument concret. Ar trebui sa il cred pe cuvant pe acest preot care in anii in care pr. Cleopa intra in inchisoare, el fugea din tara?
Stii ceva de "Cartea de slujba ecumenica"? Eu nu am auzit de asa ceva. Dar stiu ca pr Calciu a avut ceva probleme personale cu PS Daniel, evidente cand a fost vorba de alegerea locului pentru inmormantarea lui Calciu. Pe de alta parte PS Daniel, pe care il acuzati voi ca ar fi prea ecumenist are o relatie speciala cu calugarii de la Athos despre care ori nu stiti, ori o ignorati....
Nu s-a pus problema unei Liturgii comune. S-a vorbir doar despre un "ecumenism activ", in sensul ca BOR va lupta, alaturi de alte culte crestine impotriva unor probleme sociale comune (saracie, SIDA, imposibilitatea accesului la educatie etc). Nici vorba de schimbarea invataturii de credinta....
|
Cred ca cineva aici minte cu nerusinare. Parintele Cleopa nu a facut niciun an de inchisoare, e drept ca a fost cativa ani prin pustie, prigonit, iar parintele Calciu a stat inchis 21 (douazeci si unu) de ani, pentru ca niste hulitori fara Dumnezeu de acum sa cuteze sa-l manjeasca cu noroi si dupa moarte.
RUSINE!!!
|
Fratia ta ar trebui, poate, sa aiba mai multa grija in privinta limbajului si a acuzatiilor pe care le arunca. Daca dumneavoastra nu stiti multe despre viata parintelui Cleopa asta nu inseamna ca nu a mers la inchisoare. Pna una alta va recomand sa cititi "Pelerinul Român", Editura Pelerinul Român, Oradea 1992, autor Diacon Gheorghe Babut. Veti gasi acolo referintele la viata parintelui Cleopa, inclusiv anchetarea acestuia de catre "Securitate".
Au fost preoti care au murit in inchisori, au fost preoti care au colaborat cu Securitate si au fost altii care au fugit!
Nu judec, nu acuz. Pr. Calciu se inscrie in a treia categorie. A fost optiunea dansului. Fac referire la faptul ca, din America, din OCA (repet apartinand de B. Rusa) a atacat si criticat Sf. Sinod.
Va rog, aveti grija la limbaj!
|
TE AFLI IN CRUNTA INSELARE PRIETENE mIREAN ,CACI PARINTELE calciu a fost expulzat din tara de comunisti. te rog f.f.mult sa citesti din cartea intoarcerea la hristos DE ioan ianolide CAPITOLUL INTITULAT PARINTELE CALCIU;ACOLO VEI CITI O PARERE FOARTE COMPETENTA PE CARE AR FI BINE SA O CUNOSTI PT CULTURA GENERALA ,MACAR.DOAMNE AJUTA.AR TREBUI SA CITEASCA TOT ROMANUL CE SCRIE ACOLO DESPRE PARINTELE CALCIU.OOOO DE-AM PUTEA SA FIM CA EL IN VREMURILE CARE VOR VENI,DAR NI II AJUNGEM NICI LA DEGETUL CEL MIC DE LA PICIOR CA SA REZISTAM LA CE A REZISTAT EL,la ce proces de reducare a rezistat.
|