View Single Post
Vechi 14.06.2007, 11:11:09
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovi
Citat:
În prealabil postat de consuela
Da sylvie, asa este , ingerul vine cu ingaduinta lui D-zeu, dar D-zeu e pentru toti, ingerul e numai pt tine, astfel ca de multe ori ingerul vazand o situatie dificila a ta (pt ca sta cu tine zi de zi), cere voie la D-zeu sa te ajute si in functie de situatie si de staruinta ingerului D-zeu ii da voie.
De multe ori unii Sfinti garanteaza la D-zeu pt anumite suflete sa le ajute sau sa le scoata din iad si D-zeu le lasa pentru staruinta Sfintilor, la fel cu Ingerul.
Deci eu cred asa : cel mai bun prieten (si apropiat si la propriu si spiritual)e ingerul pazitor iar cel mai bun lucru pe care l-a facut D-zeu pt noi dupa creatia noastra (sanatosi, normali) e trimiterea ingerului pazitor.

Iar ref la lupta cu gandurile nu inteleg cum a divagat in voci. Eu am zis din start ca nu e vorba de voci, ce nu s-a inteles?
Deci gandul nu poate fi inlaturat cu casete audio si casti pentru ca nu e o voce!
exact, shi gandul pacatos care itzi staruie in minte, o zi-doua..., pe acela ar trebui sa-l discutzi cu cineva pentru a te ajuta, sau sa te rogi ingerului de la Dumnezeu sa te ajute, adica fie sa-l implineshti incet-incet, fie sa renuntzi la el cu ajutor de sus... asha spuneau parintzii (MBatan si cineva...), apropo, gandurile mai fug shi daca-ti pui cashti shi mai ascultzi muzica... cel mai bine fug daca te apuci sa citeshti o carte oarecare... parerea mea. :)
adioca ce vreau sa spun mai sus din ce am citit de mult din cartea MBatra shi inca cineva, deci fara experientza mea, ca daca ai gand care staruie shi nu-tzi prea da pace, ei aveau obiceiul sa-l intrebe pe staretz ca nu stiau ce anume este de facut, asta la manastire, in viatza noastra, e bine sa discutam cu cineva macar daca nu apelam la un duhovnic. Eu nici nu stiu cum se poate apela la duhovnic, practic, mergi la biserica shi il rogi pe preotul cu care te-ai mai obijnuit sa stea o clipa doua de vorba cu tine... asha ma gandesc, ca defapt eu m-am sfatuit foarte putzin... deshi m-am sfatuit de cateva ori... :)
Reply With Quote