Citat:
În prealabil postat de Monachos
Va las cu apologia catolicismului, nu inteleg nici macar ce cautati pe un forum ortodox.
|
Dacă "apologie" înseamnă apărarea credinței, atunci, da: dv ați atacat, eu am apărat-o. În acest sens, veți găsi mereu în mine un apologet al credinței catolice.
Pe un forum ortodox caut credința în Cristos, învățătura Lui și oameni care trăiesc în acord cu ea. Din fericire, nu toți ortodocșii sunt anticatolici (deși tare mulți sunt, totuși, în această situație). Pe lângă multe postări care nu-și au locul, întâlnesc de destule ori aici postări care mă zidesc sufletește. Pe urmă, oamenii nu sunt numai buni și răi. Grâul și neghina sunt amestecate nu numai în lume, dar și în noi înșine. Spre exemplu, dl "Scotsman" poate avea păreri deosebite de ale mele în ceea ce privește Inchiziția, dar eu trag folos din toate celelalte postări ale sale.
Citat:
As dori insa sa stiu daca exista vreun loc unde se face slujba greco-catolica dupa randuiala, asa cum dvs. clamati. Daca da, va rog sa-l indicati.
|
București, Str Polonă 50-52. De obicei, Sf Liturghie începe la 10 (proscomidia la 9.30). Bisericuța este catdrală vicarială, de multe ori slujba arhierească fiind condusă de episcopul meu, P.S. Mihai, care e liturgist de formație și a predat Liturgică și Tipic la Colegiul Pio Romeno din Roma, unde viitorii noștri preoți fac studii postuniversitare, după ce absolvă facultățile de teologie (la Blaj, Oradea sau Baia Mare).
Desigur, centrul nostru de referință rămâne Blajul, mica noastră Romă, unde slujește arhiepiscopul major, preafericitul Lucian. Spre deosebire de noi, care avem un cor din băbuțe binevoitoare, ai au la Blaj un cor care emite muzica îngerilor.