View Single Post
  #19  
Vechi 28.12.2010, 13:33:07
BogdanF2 BogdanF2 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 09.10.2008
Mesaje: 858
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Templier Knight Vezi mesajul
(...) dupa Biblie lumea are numai 5000- 6000 ani vechime , dar sunt atatea dovezi care infirma asta , fosilele de hominizi si dinozauri vechi de milioane de ani (...)
Sunt foarte curios cum infirma fosilele alea varsta de 5-6 mii de ani a pamantului. In primul rand fosilele nu pot fi datate cu carbon decat la maxim cateva zeci de mii de ani. In afara de asta, datarea cu carbon se bazeaza pe niste presupuneri imposibil de verificat. Carbonul radioactiv este un produs al radiatiilor solare, iar daca in ziua creatiei nu exista deloc (nu apucase sa se formeze), cineva care ar fi facut a 2-a zi o masuratoare a varstei unui animal sau copac i-ar fi dat aproape 100 de mii de ani.

Datele de milioane de ani nu vin de la fosile, ci de la niste roci, si nu sunt obtinute cu carbon, ci cu alti izotopi. Insa si aceste metode de datare sunt foarte problematice, de multe ori varstele obtinute pentru aceeasi piatra cu metode diferite sunt foarte diferite una de alta.

Pe langa acestea, sunt foarte multe alte metode de datare care dau o varsta maxima a Pamantului cu mult mai mica. De exemplu, cantitatea de sodiu din oceane, viteza de eroziune a continentelor, cantitatea de heliu ramasa in cristalele de zirconiu, viteza de departare a Lunii de Pamant, durata de viata a cometelor, etc...

Daca vrei mai multe detalii cauta "radiometric dating" pe www.AnswersInGenesis.org sau www.icr.org.

Doamne ajuta si sarbatori fericite!

Bogdan.
Reply With Quote